Η ιταλική κυβέρνηση απαγορεύει συγκεκριμένο αριθμό στις φανέλες - Ο σοβαρός λόγος!
i

© Photo by Valerio Pennicino/Getty Images/Ideal Images

Η ιταλική κυβέρνηση απαγορεύει συγκεκριμένο αριθμό στις φανέλες - Ο σοβαρός λόγος!

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:02 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 27.06.2023

Την απόφαση να απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές να φορούν τη φανέλα με έναν συγκεκριμένο αριθμό πήρε η ιταλική κυβέρνηση. Γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση...

Αρκετά έντονες είναι οι τελευταίες μέρες στον χώρο του ιταλικού ποδοσφαίρου λόγω του σοκ που προκλήθηκε με τις προτάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A. Οι προτάσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ ήταν εξευτελιστικές για το ιταλικό πρωτάθλημα και άπαντες ψάχνουν να βρουν λύση πως θα αρχίσουν να έρχονται και πάλι λεφτά στο ταμείο της Λίγκας και των ομάδων, ώστε να αποφευχθεί το κραχ.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα θέματα ανοιχτά, με τα οποία ασχολούνται οι αρμόδιοι. Εξίσου σοβαρά. Όπως ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, για τα οποία λήφθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση. Μια απόφαση που πήραν από κοινού ιταλική κυβέρνηση και Ομοσπονδία.

Ποια είναι αυτή; Η απαγόρευση του αριθμού 88 στις φανέλες των ποδοσφαιριστών. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αριθμός χρησιμοποιείται από νεοναζιστικές ομάδες για να συμβολίσει τον χαιρετισμό Heil Hitler. Πέρυσι, στη Serie A, αυτό το νούμερο είχε επιλεχθεί από τους Μάριο Πάσαλιτς (Αταλάντα) και Τομά Μπάσιτς (Λάτσιο), ενώ πρώτος που το χρησιμοποίησε ήταν ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Πάρμα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να διαχωρίζει τότε τη θέση του από τους συμβολισμούς που το συνοδεύουν.

Όπως και να 'χει, από εδώ και πέρα κανένας παίκτης δεν θα έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο αριθμό, με την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και την Ομοσπονδία της χώρας, να δείχνουν μια ευαισθησία στο εν λόγω θέμα.

Tags: