Έκρηξη για τα παιδιά του Μαραντόνα – Πρωταθλήτρια η Νάπολι έπειτα από 33 χρόνια!

Άξια πρωταθλήτρια η παρέα του Οσίμεν.

Έκρηξη για τα παιδιά του Μαραντόνα – Πρωταθλήτρια η Νάπολι έπειτα από 33 χρόνια!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:39 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 05.05.2023

Η αναμονή πήρε τέλος. Η Νάπολι έπειτα από 33 χρόνια και τη χρυσή εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πήρε 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε και σφράγισε τον τίτλο με τα χρυσά παιδιά της Οσίμεν και Κβαρατσκέλια.

Η ιστορία γράφτηκε, η Νάπολη στις φλόγες.

Η ομαδάρα του Σπαλέτι μετά τη γκέλα με τη Σαλερνιτάνα την περασμένη Κυριακή και τη χαμένη ευκαιρία να γιορτάσει στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», ήθελε έναν βαθμό στην έδρα της Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Λόβριτς στο 13’ της έβαλε δύσκολα, ανοίγοντας το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ, αλλά ο Οσίμεν εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή απόκρουση του Σιλβέστρι στο σουτ του Κβαρατσκέλια στο 52’ και με σουτ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε για το 1-1. Ένα γκολ τίτλου, που έβαλε φωτιά στις εξέδρες, όπου ήταν χιλιάδες οπαδοί της Νάπολι, αλλά και στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», όπου είχαν συγκεντρωθεί 60.000 και πλέον οπαδοί για να δουν την αναμέτρηση σε γιγαντοοθόνες. Ο Μαραντόνα άφησε κληρονομιά και μπορεί να άργησε να αξιοποιηθεί, αλλά ο Οσίμεν, ο Κβαρατσκέλια και η παρέα τους έγραψαν ιστορία έπειτα από 33 χρόνια.

Η ονειρική χρονιά της Νάπολι: Σήκω Ντιέγκο να καμαρώσεις τα παιδιά σου (vids)
SERIE A

23:40 - 04.05.2023

Η ονειρική χρονιά της Νάπολι: Σήκω Ντιέγκο να καμαρώσεις τα παιδιά σου (vids)

Η Νάπολι έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε την κατάκτηση του Scudetto. Για μία ομάδα που έχει πάρει μόνο δύο πρωταθλήματα και αυτά επί Ντιέγκο Μαραντόνα το 1987 και το 1990, το επίτευγμα είναι τεράστιο. Είναι η παρθενική φορά των «παρτενοπέι» που το κατάφεραν χωρίς τον μεγάλο Αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Έμπολι νίκησε εντός έδρας 3-0 τη Μπολόνια και ξέφυγε οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Για τους φιλοξενούμενους εκτός αποστολής ήταν ο Κυριακόπουλος, ενώ ο Λυκογιάννης μπήκε στο 77’ στη θέση του Καμπιάσο.

Με αυτογκόλ του Λούκουμι έγινε το 1-0 μόλις στο 1’, ενώ στο 45’ ο Άκπα σημείωσε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Στο 68’ ο Καμπιάγκι σημείωσε το τελικό 3-0.

Μετά την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής, παράλληλα, η «μάχη» της τετράδας της Serie A έχει φουντώσει για τα καλά κι έξι ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις τις τρεις θέσεις που απομένουν για την έξοδο στο επόμενο Champions League. Μάλιστα η επόμενη αγωνιστική είναι άκρως καθοριστική αφού στο πρόγραμμα υπάρχουν τρία μεγάλα ντέρμπι.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα που βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση για να ακολουθήσει τη Νάπολι στο Champions League της νέας περιόδου είναι η Λάτσιο, η οποία επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη Σασουόλο (2-0) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 64 βαθμούς.

Έναν βαθμό πίσω από τους «Λατσιάλι» είναι η Γιουβέντους, που και αυτή επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών αφού επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Λέτσε. Τόσο οι δύο τους, όσο και η Ίντερ εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες των Ρόμα και Μίλαν και εδραιώθηκαν στην τετράδα, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Οι «νερατζούρι» πέρασαν σαν σήφουνας από την έδρα της Βερόνα (6-0) και πλέον είναι μόνοι στην 4η θέση με 60 βαθμούς. Η Αταλάντα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι κέρδισε δύσκολα με 3-2 τη Σπέτσια και συνέχισε την ανοδική της πορεία, περνώντας στην 5η θέση με 58 βαθμούς και είναι ισόβαθμη με Μίλαν και Ρόμα.

Οι δύο τελευταίες δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την 33η αγωνιστική και οπισθοχώρησαν στη βαθμολογία. Η μεν Μίλαν έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την πρότελευταία Κρεμονέζε ενώ η δε Ρόμα εξήλθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ στην έδρα της φορμαρισμένης Μόντσα.