Γιόρτασε την κούπα η Αταλάντα, αλλά η Ρόμα έμεινε εκτός Champions League - Κάζο για τη Νάπολι που έμεινε εκτός Ευρώπης! (vid)

Γιόρτασε την κούπα η Αταλάντα, αλλά η Ρόμα έμεινε εκτός Champions League - Κάζο για τη Νάπολι που έμεινε εκτός Ευρώπης! (vid)

Sportal newsroom 20:58 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 29.05.2024

Η Νάπολι έμεινε στο 0-0 με τη Λέτσε κι έμεινε εκτός Ευρώπης. Η Αταλάντα άφησε εκτός Champions League τη Ρόμα, αφού νίκησε εύκολα 3-0 την Τορίνο!

Η Αταλάντα, η οποία έκανε περίπατο την περασμένη Τετάρτη στο Europa League κόντρα στη Λεβερκούζεν, γιόρτασε με μία ακόμα νίκη κόντρα στην Τορίνο.

Η ομάδα του Μπέργκαμο μετά το 3-0 επί της Λεβερκούζεν για την 38η και τελευταία αγωνιστική νίκησε με το ίδιο σκορ την Τορίνο με γκολ των Σκαμάκα στο 26', του Λούκμαν στο 43' και του Πάσαλιτς με πέναλτι στο 70'.

Η Αταλάντα, ωστόσο, με τη νίκη της τερμάτισε τέταρτη και στέρησε από την Ιταλία μία θέση στο Champions League. Έκανε ζημιά στη Ρόμα που την ήθελε ως κάτοχο του Europa League να τερματίσει πέμπτη και να πάρει κι αυτή ένα εισιτήριο. Η ομάδα του Γκασπερίνι έκανε το χρέος της, ωστόσο, προκάλεσε... ζημιά στη χώρα που ονειρευόταν έξι ομάδες στο Champions League!

Η Τορίνο, αντίθετα, παρά την ήττα θα βρεθεί στο Europa Conference αν η Φιορεντίνα πάρει το Europa League κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού δεν νίκησε η Νάπολι.

Η περσινή πρωταθλήτρια Νάπολι, σε κάθε περίπτωση, υπέστη κάζο. Έπειτα από 14 χρόνια έμεινε εκτός Ευρώπης, αφού ολοκλήρωσε μία κακή σεζόν με το 0-0 εντός έδρας με την αδιάφορη Λέτσε.

Έτσι, η Τορίνο τερμάτισε ένατη, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία κι ελπίζει να επιστρέψει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europa Conference League.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 38ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ SERIE A