Στο ρελαντί η Μίλαν, επικράτησε 1-0 της Βερόνα και έπιασε την Ίντερ στην κορυφή της Serie A

Στο ρελαντί η Μίλαν, επικράτησε 1-0 της Βερόνα και έπιασε την Ίντερ στην κορυφή της Serie A

Ιάσονας Τσίλης 18:33 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 23.09.2023

Η Μίλαν, χωρίς να εντυπωσιάσει, έκαμψε την αντίσταση της Βερόνα με γκολ του Λεάο και έφτασε τους 12 βαθμούς, συγκατοικώντας πλέον στην κορυφή, με τη συμπολίτισσα της Ίντερ.

Η Μίλαν, μετά το διασυρμό από την Ίντερ την προηγούμενη αγωνιστική και την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ στην πρεμιέρα του Champions League, ήθελε να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Βερόνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους «ροσονέρι», καθώς στο 8ο λεπτό και έπειτα από λάθος της άμυνας της Βερόνα, ο Λεάο έγινε αποδέκτης της μπάλας και μετά από ωραία κούρσα, πλάσαρε ιδανικά, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στο 21', οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Φολορούνσο έπιασε κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως ο Σπορτιέλο απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το προβάδισμα για τη Μίλαν.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ χαμηλός και δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι «ροσονέρι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και επιχείρησαν να «σβήσουν» το παιχνίδι. Η Βερόνα έκανε προσπάθειες να απειλήσει, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση προς την εστία της Μίλαν.

Οι γηπεδούχοι, έψαξαν το 2-0 μετά το 80' και απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 87' με τον Μουσά και στο 95' με τον Γιόβιτς, ωστόσο αμφότεροι δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα της Μίλαν, η οποία επικράτησε με 1-0 και ανέβηκε, έστω και προσωρινά στην κορυφή της Serie A, ισόβαθμη με την Ίντερ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής