Όταν ο Σότσα αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης για το Ίντερ - Ρόμα εξαιτίας της καταγωγής του...

Ο Σιμόνε Σότσα και οι βοηθοί του

i

© SS Youtube

Όταν ο Σότσα αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης για το Ίντερ - Ρόμα εξαιτίας της καταγωγής του...

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:24 - 23.09.2023

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός - ΑΕΚ είχε αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μετά τον ορισμό του στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Ρόμα, το 2022, με αφορμή την καταγωγή του.

Ο ορισμός του διαιτητή στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, πέρασε από... σαράντα κύματα. Σε πρώτο χρόνο, ο Στιβ Μπένετ αποφάσισε πως ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι ο εκλεκτός, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τις δύο ομάδες, όσο και από την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία «άδειασε» τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ο οποίος υποστήριζε πως δεν μπορούσε να βρει διαιτητή από το εξωτερικό. Με ενέργειές της προσπάθησε και τελικά βρήκε ρέφερι από την Ιταλία, ορίζοντας τον Σιμόνε Σότσα για το ματς της Δευτέρας (25/9). 

Η τουλάχιστον αυτό ίσχυε στην αρχή, αφού το τυπικό κομμάτι για τον ορισμό του ανήκε στον Μπένετ, ο οποίος όμως επέμενε στην αρχική του επιλογή. Κάπως έτσι, ο ίδιος αποτέλεσε παρελθόν και ο Σότσα θα βρεθεί κανονικά στη Λεωφόρο.

Όταν η καταγωγή του Σότσα προκάλεσε αντιδράσεις

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο 36χρονος βρίσκεται στο επίκεντρο για εξωαγωνιστικούς λόγους. Περίπου 1,5 χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2022, η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θεώρησε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος ώστε να διευθύνει την αναμέτρηση της Ίντερ με τη Ρόμα. 

Όμως ο ορισμός αυτός προκάλεσε αντιδράσεις, αφού οι «τζαλορόσι» δεν ήθελαν με τίποτα τον Σότσα. Ο λόγος είχε να κάνει με την καταγωγή του, αφού o ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλάνο. Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση και η ομοσπονδία δικαιώθηκε για την επιλογή της, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Σότσα χρειάστηκε να διαχειριστεί δύσκολες φάσεις, τις οποίες έφερε εις πέρας με επιτυχία. Μία από αυτές ήταν και το πέναλτι το οποίο ζήτησε η Ίντερ, με τον ρέφερι να μην καταλογίζει - ορθά - την παράβαση. Οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν πως ο Κάρσντορπ βρήκε την μπάλα με το χέρι, όμως από το ριπλέι φάνηκε πως πάει στο στήθος του.