Η Μόντσα έβαλε «φρένο» στη Νάπολι και την άφησε πίσω για τη «μάχη» της τετράδας - Νίκη με «άρωμα» Champions League για τη Φιορεντίνα
i

©Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Η Μόντσα έβαλε «φρένο» στη Νάπολι και την άφησε πίσω για τη «μάχη» της τετράδας - Νίκη με «άρωμα» Champions League για τη Φιορεντίνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:31 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 29.12.2023

Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Νάπολι και τη Μόντσα, για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Την ίδια ώρα η Φιορεντίνα πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα στη Τορίνο με χρυσό σκόρερ τον Λούκα Ρανιέρι (83') και πάτησε τετράδα.

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Νάπολι και στη Μόντσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», για τη 18η αγωνιστική της Serie A. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, ενώ η νεοφώτιστη στη κατηγορία είναι στην 11η θέση με 22 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 34ο λεπτό. Ο Τζιακόμο Ρασπαντόρι πήρε τη κεφαλιά μετά από την εκτέλεση φάουλ του Πιοτρ Ζιελίνσκι, όμως η κεφαλιά του πρώτου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μισέλ Ντι Γκρεγκόριο. 

Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, αλλά οι ευκαιρίες των Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά (41') και Κβίτσα Κβαρατσχέλια (45') δεν βρήκαν δίχτυα. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και στο 68ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, μετά το χέρι του Μάριο Ρούι πάνω στο σουτ του Ντάνι Μότα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Πεσίνα, όπου αστόχησε, καθώς ο Μέρετ έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0. 

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΤΟΡΙΝΟ 

Την ίδια ώρα, η Φιορεντίνα επικράτησε στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στη Τορίνο με χρυσό σκόρερ τον Λούκα Ρανιέρι (83') και ανέβηκε στη πρώτη τετράδα της Serie A. 

Οι φιλοξενούμενοι στο 23ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντούβαν Ζαπάτα, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από τη περιοχή, αλλά ο Πιέτρο Τερασιάνο μπλόκαρε. 

Δύο λεπτά μετά ο Ζαπάτα πήρε τη πάσα του Τζόναθαν Ικονέ, έκανε τη κεφαλιά, όμως ο Τερασιάνο ήταν εκεί και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 0-0. Ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 83ο λεπτό πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Λούκα Ρανιέρι εκμεταλλεύτηκε τη πάσα του Μίκαελ Καγιοντέ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους «βιόλα». 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ