Δεύτερη σερί νίκη η Ρόμα και σε απόσταση βολής για το Champions League (vid)

Δεύτερη σερί νίκη η Ρόμα και σε απόσταση βολής για το Champions League (vid)

Sportal newsroom 23:52 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 30.01.2024

Η Ρόμα νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Σαλερνιτάνα κι ανέβηκε στην πέμπτη θέση της Serie A.

Η Ρόμα σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμεη νίκη της στη Serie A με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της.

Το έκανε, μάλιστα, με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει και στο «Ολίμπικο» της Ελλάς Βερόνα. Οι «τζιαλορόσι» νίκησαν 2-1 τη Σαλερνιτάνα εκτός έδρας κι έτσι ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έναν πίσω από την Αταλάντα και τα εισιτήρι για το επόμενο Champions League.

Παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες ταξίδεψε στο Ριάντ, όπου έδωσε φιλικό με την Αλ Σαμπάμπ, στο πλαίσιο χορηγικής συμφωνίας, η Ρόμα κατάφερε να φύγει από την έδρα της ουραγού της βαθμολογίας μ’ ένα σημαντικό τρίποντο που την βάζει για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι της τετράδας.

Στο 51’ ο Αργεντινός φορ Πάολο Ντιμπάλα με πέναλτι άνοιξε το σκορ και στο 66’ ο Πελεγκρίνι από κοντά σημείωσε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι αν και μείωσαν με τον Κύπριο Κάστανος, δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν την τέταρτη σερί ήττα και παρέμειναν ουραγοί.

Στη μάχη της κορυφής, ένα πολύ σημαντικό τρίποντο πήρε η Ιντερ στη Φλωρεντία, εκεί όπου επικράτησε της Φιορεντίνα με 1-0. Μ’ αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γιουβέντους.

Στο 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα, ωστόσο, ο Ενζόλα ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο Ασλάνι σέντραρε και ο Λαουτάρο Μαρτίνες έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Για αρκετό διάστημα ο ρέφερι εξέτασε τη φάση, επικυρώνοντας το τέρμα μετά από έλεγχο για φάουλ στο χτίσιμο της επίθεσης.

Η Ιντερ έχασε ακόμα κάποιες φάσεις, αλλά η ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ ήταν η Φιορεντίνα. Ένα μαρκάρισμα από αμυντικό της φιλοξενούμενης έφερε τις φωνές της γηπεδούχου, όμως διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Ποια χώρα του εξωτερικού έχει τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές - Πάνω από 500 αγωνίζονται εκεί!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19:36 - 29.01.2024

Ποια χώρα του εξωτερικού έχει τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές - Πάνω από 500 αγωνίζονται εκεί!

Συνολικά περίπου 800 Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, σύμφωνα με το Transfermarkt. Το απίθανο είναι πως πάνω από 500 εξ αυτών, παίζουν σε μία ξένη χώρα.

Στο 64ο λεπτό ο Αρναούτοβιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ακολούθησε το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων, με τον Νίκολας Γκονζάλες, ο οποίος αστόχησε κι έτσι η Ιντερ πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη.