Ισόπαλο το «ελληνικό» ντέρμπι στη Μόντσα - Απώλεια βαθμών για την Φιορεντίνα κόντρα στη Φροζινόνε

Γιώργος Κυριακόπουλος

i

PrtScr

Ισόπαλο το «ελληνικό» ντέρμπι στη Μόντσα - Απώλεια βαθμών για την Φιορεντίνα κόντρα στη Φροζινόνε

Ιάσονας Τσίλης 21:36 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 28.09.2023

Δύο ισόπαλα αποτελέσματα περιλάμβανε το μενού της Πέμπτης (28/09) για την 6η αγωνιστική της Serie A. Βασικοί Κυριακόπουλος και Λυκογιάννης.

Φροζινόνε - Φιορεντίνα 1-1

Η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό έφτασε κοντά στο να πάρει προβάδισμα με σουτ του Ενζόλα, όμως ο Τουράτ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Οι «βιόλα» κυριαρχούσαν στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους στο 19', όταν και άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Γκονζάλεθ, έπειτα από σέντρα του Ντάνκαν.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, μεγάλες φάσεις δεν υπήρχαν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη Φιορεντίνα μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο και μάλιστα, ζήτησαν πέναλτι στο 58' μετά από πτώση του Σούλε μέσα στην περιοχή της Φιορεντίνα, με τον διαιτητή ωστόσο να μη βλέπει κάτι το μεμπτό. Τελικά, στο 70ο λεπτό, η Φροζινόνε κατάφερε να ισοφαρίσει με τον παίκτη που ήταν πρωταγωνιστής στη φάση που ζήτησε πέναλτι, τον Σούλε να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση προς την αντίπαλη εστία και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Μόντσα - Μπολόνια 0-0

Με τους Κυριακόπουλο και Λυκογιάννη να ξεκινάνε βασικοί, η Μόντσα και η Μπολόνια ήρθαν αντιμέτωπες για την έκτη αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 16' με γκολ του Μότα, ωστόσο μετά από εξέταση VAR το τέρμα ακυρώθηκε για οφσαιντ στη αρχή της φάσης.

Στο 34', ήρθε η σειρά της Μπολόνια να απειλήσει για πρώτη φορά, με τον Ορσολίνι να μη μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μόντσα από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φέργκιουσον, όμως το γκολ ακυρώθηκε, διότι υπήρχε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η Μόντσα απείλησε στο 56', ξανά με τον Μότα, όμως ο γκολκίπερ της Μπολόνια ήταν σε ετοιμότητα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση τους και έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ στο 73' με σουτ του Βινιάτο, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Η Μπολόνια έμεινε με 10 παίκτες στο 87ο λεπτό, με τον Σαλαμέικερς να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι ομάδες συμβιβάστηκαν με το βαθμό της ισοπαλίας. 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της επόμενης (7ης) αγωνιστικής

Η Νάπολι απολογήθηκε για το χλευαστικό βίντεο προς τον Όσιμεν
SERIE A

20:21 - 28.09.2023

Η Νάπολι απολογήθηκε για το χλευαστικό βίντεο προς τον Όσιμεν

Η Νάπολι ανέβασε ένα βίντεο στα social media τις προηγούμενες μέρες, το οποίο θεωρήθηκε περιπαικτικό προς τον Νιγηριανό επιθετικό. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ζήτησε συγγνώμη από τον ποδοσφαιριστή, με σχετική της ανακοίνωση.