Το τρελό σενάριο που στέφει πρωταθλήτρια Ιταλίας την Λάτσιο και όχι τη Νάπολι (vid)

Οι παίκτες της Λάτσιο πανηγυρίζουν το γκολ

i

©Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images

Το τρελό σενάριο που στέφει πρωταθλήτρια Ιταλίας την Λάτσιο και όχι τη Νάπολι (vid)

Κώστας Τόπας 10:56 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 02.05.2023

Στο ποδόσφαιρο όλα είναι εφικτά. Αρκεί να το πιστέψεις. Στην Serie A η Νάπολι δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι αυτό γεμίζει ελπίδες την Λάτσιο, η οποία με ένα θαύμα μπορεί να κάνει την ανατροπή και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στους δρόμους της Νάπολη το κλίμα είναι ευδιάθετο μιας και οπαδοί βλέπουν την ομάδα τους να είναι «αγκαλιά» με τον τίτλο. Οι «παρτενοπέι» ελπίζουν ότι θα γιορτάσουν το τρίτο Scudetto στην ιστορία τους από το 1990. Κάτι που θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει ήδη, αν επικρατούσαν της Σαλερνιτάνα, με την οποία όμως αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Την Πέμπτη (04/05, 21:45) το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι φιλοξενείται από την Ουντινέζε και δεν έχει άλλο στόχο, πέρα από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Με ενδεχόμενο τρίποντο, η Νάπολι θα κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Βέβαια, επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, από τη στιγμή που οι «παρτενοπέι» δεν έχουν «κλειδώσει» μαθηματικά την κατάκτηση της Serie A, η ανάδειξη του πρωταθλητή παραμένει ανοικτή για την Λάτσιο

Οι «λατσιάλι» βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 61 βαθμούς αλλά και στο -18 από την κορυφή. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει από το να ονειρεύονται ακόμα την κατάκτηση του Scudettο. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμβεί μια σειρά γεγονότων και η Νάπολι να τα κάνει όλα... λάθος. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Σπαλέτι θα πρέπει να χάσει τα έξι εναπομείναντα ματς της Serie A να μην σκοράρει ούτε ένα γκολ και παράλληλα η Λάτσιο να κατακτήσει έξι συνεχόμενα τρίποντα και να βρει 20 τέρματα, προκειμένου να πιάσει στα γκολ τους Ναπολιτάνους.