Πήρε το ντέρμπι με τη Λάτσιο η Ίντερ

Ίντερ

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Πήρε το ντέρμπι με τη Λάτσιο η Ίντερ

Κώστας Τσιακλής 15:26 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 30.04.2023

Η Ίντερ επικράτησε με 3-1 της Λάτσιο με ανατροπή και έβαλε «φωτιά» στη «μάχη» για την είσοδο στην τετράδα της Serie A. Ταυτόχρονα οι «νερατζούρι» έκαναν δώρο στη Νάπολι, η οποία θέλει τη νίκη κόντρα στη Σαλερνιτάνα για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Η Ίντερ πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τη Λάτσιο με 3-1 (και με ανατροπή) και έβαλε «φωτιά» στη «μάχη» της τετράδας της Serie A. Πλέον μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Νάπολι χρειάζεται τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Σαλερνιτάνα (Κυριακή 30/04, 16:00) για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. 

Η Ίντερ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς δοκίμασε το σουτ με το αριστερό, εκτός περιοχής, και υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Ιβάν Προβεντέλ, σε σπουδαία απόκρουση. Στο 21’ ο Χένρικ Μικιτάριαν δοκίμασε να παραβιάσει την εστία του Προβεντέλ με φαλτσαριστό πλασέ όμως ο Ιταλός γκολκίπερ μάζεψε εύκολα τη μπάλα.

Στο 24’ ο Αρμένιος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από το ωραίο γύρισμα του Χοακίν Κορέα όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά την εξέταση του VAR για οφσαίντ του δεύτερου. Στο 30΄ ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, έκανε μεγάλο λάθος έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Φελίπε Άντερσον αφού συνεργάστηκε άψογα με τον Λουίς Αλμπέρτο έκανε το 1-0 για τη Λάτσιο.

Η Ίντερ ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και στο 36’ ο Μικιταριάν προσπάθησε να στείλει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ ο Νικολό Μπαρέλα έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει το στόχο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λάτσιο έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Αντρέ Ονάνα σταμάτησε εκπληκτικά την προσπάθεια του Ιταλού επιθετικού. Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Ίντερ στο 55’. Ο Φεντερίκο Ντι Μάρκο έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Μπαρέλα έπιασε το σουτ όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Προβεντέλ.

Στο 59’ η Λάτσιο απάντησε στις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Ο Φελίπε Άντερσον έδωσε τη μπάλα στον Λουίς Αλμπέρτο μέσα στην περιοχή, ο δεύτερος έκανε το σουτ όμως ο Ονάνα κράτησε το σκορ στο 0-1. Στο 65’ οι γηπεδούχοι «απέιλησαν» ξανά με το σουτ του Ντι Μάρκο να σταματάει ξανά πάνω στον τερματοφύλακα της Λάτσιο. Στο 78’ ο Ρομέλου Λουκάκου «μοίρασε» ωραία τη μπάλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες μέσα στην περιοχή και αυτός με όμορφο τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Ίντερ έφτασε στην ολική ανατροπή στο 83’. Ο Λουκάκου σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Ρόμπιν Γκόζενς με φοβερό ακροβατικό έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στο 90' ο μέσος της Λάτσιο, Ματέο Βεσίνο, έκανε παρόμοιο λάθος με τον Ατσέρμπι και έδωσε έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Με τη νίκη της η Ίντερ ανέβηκε στους 57 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση της βαθμολογίας με Μίλαν και Ρόμα, που έμειναν χθες στην ισοπαλία 1-1. Από την άλλη η Λάτσιο έμεινε στους 61 βαθμούς και ξεκινάει να νιώθει την πίεση των ομάδων που την ακολουθούν. Ταυτόχρονα η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι θα αποχαιρετήσει και μαθηματικά τον τίτλο σε περίπτωση που η Νάπολι πάρει τη νίκη στο παιχνίδι κόντρα στη Σαλερνιτάνα (30/04, 16:00).