Είναι διαφορετικό να είσαι Σέρχιο Αραούχο!

Σέρχιο Αραούχο

i

© Intime

Είναι διαφορετικό να είσαι Σέρχιο Αραούχο!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:48 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 20.08.2023

Ο ξεχωριστός αρχηγός της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο, οι αφιερώσεις στους αδικοχαμένους Άλκη και Μιχάλη και τα μηνύματα κατά της τυφλής οπαδικής βίας.

Εκτός από εμβληματικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο είναι κι ένας ξεχωριστός άνθρωπος!

Οι πράξεις και οι δηλώσεις του «Τσίνο» κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ένωση σπανίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η χθεσινή του (19/8) συμπεριφορά στα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης, αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που υποδεικνύουν το ήθος του Αργεντίνου επιθετικού.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχτηκε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην κατάμεστη Opap Arena, στο πλαίσιο της ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Μετά το μεγάλο διπλό με ανατροπή στο πρώτο ματς στην Κροατία (1-2), η Ένωση χρειαζόταν απλά ένα θετικό αποτέλεσμα με σκοπό να «κλειδώσει» την πρόκριση για τα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο ήρεμα όσο περίμεναν στο κιτρινόμαυρο «στρατόπεδο». 

Με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, οι Κροάτες πήραν ισχυρό προβάδισμα (0-2) κι έτσι «αγκάλιασαν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Μπορεί η ΑΕΚ να έφτασε κοντά σε έναν αποκλεισμό «σοκ», ωστόσο το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο εμβληματικός αρχηγός της Ένωσης Σέρχιο Αραούχο πήρε το ριμπάουντ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον και με ένα εξαιρετικό εναέριο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2.

Το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα ωστόσο, δεν ήταν ούτε η σημασία του γκολ ούτε το πόσο εντυπωσιακό ήταν. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν συμπεριφορά του Σέρχιο Αραούχο την ώρα του πανηγυρισμού. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, θα μπορούσε να γίνει ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του και να πανηγυρίσει έξαλλα το τέρμα, το οποίο «έσωζε» την ΑΕΚ καθώς έστελνε το ματς στην παράταση. 

Ο ηγέτης της Ένωσης όμως, προτίμησε να τρέξει στην αριστερή γωνία του γηπέδου μπροστά σε μια καμέρα και να σχηματίσει το γράμμα «Μ». Το σπουδαίο αυτό γκολ ήταν αφιερωμένο για τον Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε ακαριαία από χούλιγκανς στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Αργεντίνος επιθετικός με αυτήν την κίνηση έδειξε για ακόμη μια φορά το ήθος του! Μετά το τέλος των πανηγυρισμών, έτρεξε προς τον πάγκο, πήρε μία φανέλα του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ και τη σήκωσε ψηλά στον ουρανό. 

Η οικογένεια του Μιχάλη, η οποία βρήκε τη δύναμη να παραβρεθεί στο γήπεδο (παρά την ανείπωτη θλίψη της) ως επίτιμη καλεσμένη από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, μόνο περηφάνεια θα μπορούσε να νιώθει, καθώς ο γιος της αγαπούσε μια ομάδα που την απαρτίζουν τέτοιου είδους παίκτες.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο «Τσίνο» στάθηκε στο ποδόσφαιρο, το οποίο δεν θα πρέπει να συσχετίζεται με την οπαδική βία.

«Όπως είπα και στη μητέρα του Μιχάλη, λυπάμαι. Της είπα ότι στεναχωριέμαι πολύ που εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά στεναχωριέμαι και ζήτησα και συγγνώμη γιατί όλοι στο ποδόσφαιρο έιμαστε εγωιστές. Να το δούμε όλοι σαν παιχνίδι, γιατί αν δεν υπάρχει αυτή η βία το ποδόσφαιρο θα είναι ακόμη καλύτερο και για τη χώρα και θα παίζουμε λιγότερα προκριματικά οι ομάδες που θα βγαίνουν στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της ημέρας, η ΑΕΚ πρόσθεσε ακόμη μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στο παλμαρέ της. Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, το σύνολο του Αλμέιδα βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο και στο τέλος κατάφερε με την ισοπαλία (2-2) να περάσει στην επόμενη φάση. Ήταν φαίνεται θέλημα Θεού ή ίσως και θέλημα… Μιχάλη.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ο συγκινητικός Αραούχο 

Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του έπειτα από δολοφονική επίθεση. Η δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να αποτελεί ακόμη ένα θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, η οποία κυριαρχεί στην Ελλάδα. Λίγες ώρες αργότερα, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους «κιτρινόμαυρους» σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην σκιά αυτού του τραγικού γεγονότος. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση ηττήθηκε από τον Άρη με 2-1, ωστόσο μπροστά στα όσα ακολούθησαν μετά το γκολ της ισοφάρισης του Αραούχο δεν έχει σημασία ούτε το αποτέλεσμα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Ο Αργεντίνος επιθετικός της Ένωσης πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με ανάποδο ψαλιδάκι στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης κι έκανε το 1-1. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, έτρεξε προς την κάμερα και σχημάτισε το «Α», για τον Άλκη. 

Θέλοντας έτσι να δείξει την οργή του για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά πρωτίστως για να τιμήσει τον νεαρό φίλο του Άρη, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δίδαξε ήθος και μας προσέφερε μία σπάνια στιγμή, που δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Από εκείνο το βράδυ και ύστερα, ο Αραούχο ανέπτυξε μία αρκετά θερμή σχέση με τους γονείς του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη. 

Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα παρέλαβε το βραβείο «Fair Play» από τον ΠΣΑΠΠ και το δώρισε σε αυτήν την οικογένεια, η οποία βίωσε και συνεχίζει να βιώνει την απέραντη θλίψη.

Ο Αλμέιδα φίλησε το χέρι του Αραούχο όταν πήγε να τον συγχαρεί (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

00:34 - 20.08.2023

Ο Αλμέιδα φίλησε το χέρι του Αραούχο όταν πήγε να τον συγχαρεί (vid)

Πριν αρχίσει να κάνει τις καθιερωμένες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Ματίας Αλμέιδα φίλησε το χέρι του Σέρχιο Αραούχο, προκειμένου να τον συγχαρεί.

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Συνολικά με τη φανέλα της ΑΕΚ έχει μετρήσει πάνω από 100 συμμετοχές, έχει πετύχει δεκάδες γκολ, έχει γνωρίσει απεριόριστη αγάπη από την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα κι έχει πανηγυρίσει τίτλους, όμως ο σεβασμός που έχει κερδίσει με τις πράξεις του από τους οπαδούς κάθε ελληνικής ομάδας, αποτελεί το πιο σημαντικό παράδειγμα για τον κάθε έναν από εμάς.