Αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας ο Ράμος αφήνοντας αιχμές για τον Ντε Λα Φουέντε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει αξιοκρατία, αλλά όχι για μένα»

Σέρχιο Ράμος

i

© Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal images

Αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας ο Ράμος αφήνοντας αιχμές για τον Ντε Λα Φουέντε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει αξιοκρατία, αλλά όχι για μένα»

Sportal newsroom 19:09 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 23.02.2023

Ο Σέρχιο Ράμος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Τέλος εποχής για την Εθνική Ισπανίας με τον Σέρχιο Ράμος να ανακοινώνει την αποχώρησή του. Ο εμβληματικός αμυντικός ανακοίνωσε μέσω από τα κοινωνικά δίκτυα το «αντίο» του στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Σέρχιο Ράμος υπήρξε βασικό μέλος της πιο επιτυχημένης ομάδας της Ισπανίας, που κατέκτησε δύο Euro (2008, 2012) και το Μουντιάλ του 2010. Στο μήνυμα, που γνωστοποιεί την απόφασή του, ο πολύπειρος αμυντικός στρέφει τα βέλη του κατά του ομοσπονδιακού προπονητή, Λουίς ντε λα Φουέντε.

Ο Ισπανός αμυντικός δεν ήταν στα πλάνα του νέου εκλέκτορα. Θυμίζουμε ότι ο Σέρχιο Ράμος έμεινε και εκτός του ρόστερ στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Ο 36χρονος αμυντικός αποχωρεί από την Εθνική Ισπανίας, ως ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της αφού αγωνίστηκε 180 φορές από το 2005 μέχρι και το 2022. Με τη φανέλα της «Ρόχα» έχει πετύχει 23 γκολ.

Το μήνυμα του Σέρχιο Ράμος:

«Ήρθε η ώρα. Η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική Ισπανίας. Σήμερα το πρωί, έλαβα μια κλήση από τον τωρινό προπονητή, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν είμαι και δεν θα είμαι μέρος των σχεδίων του, ανεξάρτητα από το πώς αποδίδω ή τι κάνω στην καριέρα μου.

Με βαριά καρδιά, είναι το τέλος ενός δρόμου που ήλπιζα ότι ήταν μεγαλύτερο και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση στο στόμα, ισοδύναμη με όλες τις επιτυχίες που καταφέραμε με την Εθνική ομάδα. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι άξιζε να τελειώσει με δική μου επιλογή ή επειδή οι επιδόσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής μας ομάδας. Όχι λόγω ηλικίας ή άλλων λόγων που αν και δεν τους έχω ακούσει ευθέως σίγουρα έχω αισθανθεί. Επειδή η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή ελάττωμα, είναι απλά ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα. Θαυμάζω και ζηλεύω παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Αποτελούν την ουσία της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, δεν θα είναι έτσι για μένα γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχτώ, αν και με θλίψη μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα νέα αλλά με το κεφάλι ψηλά. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και την υποστήριξη που έλαβα από το κόσμο. Αποχωρώ με αξέχαστες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους αγωνιστήκαμε και γιορτάσαμε μαζί και την τεράστια υπερηφάνεια που νιώθω ως ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική Ισπανίας. Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει ευτυχισμένο.

Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου αρκετά τυχερού να την έχει εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα!»