Ο Μαχρέζ έγραψε ιστορία με το γκολ εναντίον της Λειψίας

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία

i

© Photo by Tim Goode/PA Images via Getty Images

Ο Μαχρέζ έγραψε ιστορία με το γκολ εναντίον της Λειψίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:32 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 23.02.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λειψία, αλλά ο Ριγιάντ Μαχρέζ πέτυχε ένα προσωπικό σημαντικό επίτευγμα.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Λειψίας, έγινε μόλις ο πέμπτος Αφρικανός παίκτης που πετυχαίνει 20 γκολ στο Champions League.  Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Λειψία στο πρώτο σκέλος των αγώνων της φάσης των «16» του Champions League με τον Μαχρέζ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της ομάδας του

Ο 32χρονος εξτέμ έδωσε το προβάδισμα στην Σίτι στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου μέσα στην καυτή έδρα της Λειψίας, την Red Bull Arena. Εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα ο Μοχάμεντ Σαλάχ με το γκολ που πέτυχε για την Λίβερπουλ επί της Ρεάλ Μαδρίτης για την ίδια διοργάνωση, είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ντιντιέ Ντρογκμπά ως ο κορυφαίος Αφρικανός σκόρερ όλων των εποχών του Champions League.

Ο Σαντιό Μανέ και ο Σαμουέλ Ετό συμπληρώνουν αυτό το «κλειστό κλαμπ», τα μέλη του οποίου ήταν όλοι πρωταθλητές Ευρώπης με εξαίρεση τον Μαχρέζ. Το γκολ του Αλγερινού, ήταν το τρίτο του στο Champions League και το 12ο δικό του σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έλεγχε το πρώτο 45λεπτο, χωρίς να χρειαστεί να πιέσει ιδιαίτερα, αλλά αυτό δεν της έφθασε καθώς η Λειψία μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και να πιέσει την αγγλική ομάδα. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε για τους γηπεδούχους και στο 70’ο Γκβάρντιολ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο «Έντιχαντ» την Τρίτη 14 Μαρτίου.