Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει στο  Μπόντο Γκλιμτ-Άγιαξ

Τάσος Σιδηρόπουλος

i

© Intime

Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει στο Μπόντο Γκλιμτ-Άγιαξ

Γιάννης Λιβανός 14:49 - 20.02.2024

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναμένεται να είναι ο διαιτητής στη ρεβάνς της Μπόντο Γκλιμτ με τον Άγιαξ για τον θεσμό του Europa Conference League.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να διευθύνει αναμέτρηση του Europa Conference League!

Ο Έλληνας διαιτητής πρόκειται να «σφυρίξει» τη ρεβάνς ανάμεσα στην Μπόντο Γκλιμτ και τον Άγιαξ για τη φάση των playoffs, με το πρώτο ματς να έρχεται ισόπαλο 2-2. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη (22/02, 19:45).

Βοηθοί του Έλληνα ρέφερι θα είναι οι Κωσταράς, Δημητριάδης,  τέταρτος ο Φωτιάς και στο VAR οι Ευαγγέλου και Μανούχος.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά για φέτος που ο Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει νοκ-άουτ παιχνίδι του  Europa Conference League, αφού μέχρι στιγμής αυτή την χρονιά ο Έλληνας διαιτητής είχε διευθύνει δύο παιχνίδια στη φάση των ομίλων της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Uefa.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έγινε από τη FIFA διεθνής διαιτητής το 2011, ενώ το 2020 είχε οριστεί τέταρτος ρέφερι του τελικού του Europa League ανάμεσα σε  Σεβίλλη και Ίντερ, με την ισπανική ομάδα να κατακτά εν τέλει το τρόπαιο, νικώντας 3-2.

Βέβαια ο Σιδηρόπουλος έχει διευθύνει και αγώνα εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2018, σφύριξε τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ της Αλ-Καντσία και της Αλ-Τααβούν.

Να σημειωθεί επίσης πως στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (22/02, 22;00) στην Ουγγαρία, έχει οριστεί κορυφαία σφυρίχτρα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Γάλλο Κλεμάν Τουρπέν που το 2022 είχε διευθύνει τον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ, ενώ το 2021 αυτόν του Europa League ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.