Σιμόνε Ιντζάγκι: «Είμαι ευτυχισμένος στην Ίντερ»

Σιμόνε Ιντζάγκι

i

©Intime

Σιμόνε Ιντζάγκι: «Είμαι ευτυχισμένος στην Ίντερ»

Στέλιος Βαρδάκης 10:17 - 05.03.2024

Την ευχαρίστησή του που βρίσκεται στον πάγκο της Ίντερ εξέφρασε ο προπονητής των «νερατζούρι», Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος μίλησε για το συμβόλαιό του και ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για επέκταση είναι να γίνουν θα λάβουν χώρα μετά το τέλος της σεζόν.

Η Ίντερ πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν φέτος εντός κι εκτός Ιταλίας. Στη Serie A βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στο +15 από την 2η Γιουβέντους και ουσιαστικά έχει απομείνει μόνο η μαθηματικό σκέλος για να επιβεβαιωθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, έχει κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ Ιταλίας, ενώ στο Champions League βρίσκεται στη φάση των «16» όπου αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία την κέρδισε στο πρώτο ματς στο «Giuseppe Meazza» με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Αρναούτοβιτς με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί για τις 13/05 στο «Μετροπολιτάνο».

Μοναδική «παραφωνία» στη χρονιά έως τώρα η πορεία στο Κύπελλο Ιταλίας που αποκλείστηκε από την φάση των «16» του θεσμού από την Μπολόνια, σε ένα ματς που χρειάστηκε να πάει στην παράταση.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πολύ καλή έως τώρα πορεία της ιταλικής ομάδας έχει φυσικά ο προπονητής της, Σιμόνε Ιντζάγκι. Ο Ιταλός κόουτς βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2021 και έχει καθίσει στον πάγκο της Ίντερ 146 φορές με απολογισμό 98 νίκες, 24 ισοπαλίες και 24 ήττες και έχει κατακτήσει μαζί της 3 Σούπερ Καπ και 2 Κύπελλα έως τώρα ενώ πέρυσι βρέθηκε στον τελικό του Champions League τον οποίο όμως έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το συμβόλαιό του είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και εύλογα, υπάρχει η απορία για το αν και πότε θα γίνει η ανανέωσή του. Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι είναι ευτυχισμένος στην Ίντερ, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον του αλλά τόνισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αυτό θα γίνει μετά το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι ευτυχισμένος εδώ στην Ίντερ, νιώθω καλά με το συμβούλιο και τους οπαδούς. Σχετικά με το συμβόλαιό μου, θα συναντηθούμε μετά τη σεζόν για να συζητήσουμε την επέκταση, αλλά η σχέση μας είναι πραγματικά πολύ καλή. Οι συζητήσεις θα είναι καλές».