Σκαλόνι, Αντσελότι και Γκουαρντιόλα οι υποψήφιοι της FIFA για τον κορυφαίο τεχνικό του 2022
i

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα / Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Σκαλόνι, Αντσελότι και Γκουαρντιόλα οι υποψήφιοι της FIFA για τον κορυφαίο τεχνικό του 2022

Sportal newsroom 19:45 - 09.02.2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποίησε τα ονόματα των τριών προπονητών που είναι υποψήφιοι να πάρουν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2022.

Τα ονόματα των τριών προπονητών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου για την προηγούμενη χρονιά έκανε γνωστή η FIFA.

Φυσικά και δεν υπάρχει κάποια… έκπληξη, μιας και αυτοί που θα «μονομαχήσουν» για το ποιος θα αναδειχθεί καλύτερος προπονητής για το 2022 είναι ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο Κάρλο Αντσελότι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι επιλέχθηκαν για όσα πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά με τις ομάδες τους.

Έχοντας οδηγήσει την εθνική Αργεντινής στην κορυφή του κόσμου, στα γήπεδα του Κατάρ, ο Σκαλόνι αποτελεί αυτονόητη επιλογή.

Εξίσου δεδομένη ήταν και η παρουσία στη λίστα τους ονόματος του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος επέστρεψε στο «Μπερναμπέου» για να κατακτήσει με τη Ρεάλ το πρωτάθλημα Ισπανίας και, φυσικά, το Champions League, ενώ ο Γκουαρντιόλα οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση δεύτερο διαδοχικού τίτλου στην Premier League, και τέταρτου τα πέντε τελευταία χρόνια.