Ο λόγος που «έδιωξε» τον Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σιτι και τον έστειλε στην Μπάγερν Μονάχου
i

Κανσέλο - Γκουαρντιόλα / ©Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images

Ο λόγος που «έδιωξε» τον Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σιτι και τον έστειλε στην Μπάγερν Μονάχου

Sportal newsroom 19:10 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 30.01.2023

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι η Μπάγερν Μονάχου θα αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, ήταν η φυσική εξέλιξη λόγω της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Ο Ζοάο Κανσέλο θα συνεχίσει τη καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου, καθώς θα υπογράψει στη γερμανική ομάδα με τη μορφή δανεισμού. Αυτή η μεταγραφή έχει προκαλέσει την απορία όλων των ποδοσφαιρόφιλων και κυρίως των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι.

Την εξήγηση λοιπόν για την απόφαση αυτή την έδωσε η Daily Mail, η οποία υποστηρίζει, ότι τελευταία υπήρχαν τριβές στη σχέση του Πορτογάλου με τον Γκουαρντιόλα. Ο Κανσέλο λόγω έλλειψης αγωνιστικού χρόνου στα τελευταία παιχνίδια, είχε προκαλέσει αναστάτωση στις προπονήσεις, ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποκορύφωμα ήταν η απόφαση του Ισπανού τεχνικού να τον αφήσει εκτός εντεκάδας στον αγώνα με την Άρσεναλ για το FA Cup.

Ο 28χρονος είχε απειλήσει ότι θα φύγει από την ομάδα και με την πρόταση της Μπάγερν Μονάχου, η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε το «πράσινο φως» για την μετακίνησή του. Η γερμανική ομάδα έτσι τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού, ενώ έχει και την επιλογή αγοράς, με τη ρήτρα να είναι στα 70 εκατομμύρια ευρώ.