Μπαρτσελόνα: Ανατροπή σκηνικού για Μπουσκέτς!
i

O Σέρχιο Μπουσκέτς/printscreen

Μπαρτσελόνα: Ανατροπή σκηνικού για Μπουσκέτς!

Sportal newsroom 12:19 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 13.01.2023

Η αποχώρηση του Σέρχιο Μπουσκέτς από την Μπαρτσελόνα, με προορισμό τις ΗΠΑ, δεν θεωρείται δεδομένη, έπειτα από συζήτηση που είχε με τον Τσάβι.

Το προηγούμενο διάστημα, αυτό που έβγαινε απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ήταν πως η φετινή σεζόν θα ήταν η τελευταία του Σέρχιο Μπουσκέτς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα» εκπνέει τον προσεχή Ιούνιο και στη Βαρκελώνη είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο αρχηγός της ομάδας θα συνεχίσει την καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το MLS.

Εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες έχει διαφοροποιηθεί εν μέρει το σκηνικό και πλέον υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσει στο «Καμπ Νου» και μετά το καλοκαίρι. Σημαντικό ρόλο στο να διαμορφωθεί αυτή η νέα πραγματικότητα έπαιξε η συζήτηση που είχε με τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Τσάβι. Οι δυο τους, άλλωστε, υπήρξαν συμπαίκτες επί σειρά ετών, και μεταξύ τους υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Ο Τσάβι εξέφρασε για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη του προς τον Μπουσκέτς και του τόνισε πόσο σημαντική θεωρεί την παρουσία του στην ομάδα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν τελικά θα πραγματοποιήσει το καλοκαίρι το ταξίδι προς την Αμερική.

Πέρα από το ότι o 34χρονος μέσος είναι ο πιο έμπειρος παίκτης που έχει στο ρόστερ της η Μπαρτσελόνα, και ένας από τους ικανότερους, οι «μπλαουγκράνα» γνωρίζουν πως λόγω της οικονομικής κατάστασης τους συλλόγου δεν θα μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν -τουλάχιστον άμεσα- επάξια. Και από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες ανάγκες προκειμένου να αναβαθμιστεί το ρόστερ, επιχειρούν να τον πείσουν να μείνει για μια σεζόν ακόμα, ώστε να μπορέσουν να δαπανήσουν αλλού τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα.