Σοκαριστική μαρτυρία από διαιτητή στην Αγγλία: «Με απειλούσε με μαχαίρι, έριξα κάτω τις κάρτες και έφυγα...»

Ρις Μπάλντγουιν

i

©printscreen

Σοκαριστική μαρτυρία από διαιτητή στην Αγγλία: «Με απειλούσε με μαχαίρι, έριξα κάτω τις κάρτες και έφυγα...»

Κώστας Τσιακλής 18:45 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 21.11.2023

Πρώην διαιτητές στην Αγγλία προχώρησαν σε σοκαριστικές μαρτυρίες αφού περιέγραψαν τις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Το φαινόμενο βίας σε διαιτητές είναι σύνηθες στις μέρες μας. Δύο πρώην διαιτητές που σφύριζαν σε αγώνες 5x5 στην Αγγλία παραχώρησαν πραγματικά σοκαριστικές δηλώσεις σε πόντκαστ της Daily Mail, αποδεικνύοντας πως η βία στα γήπεδα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Πρώτος μίλησε ο Ρις Μπάλντγουιν, ο οποίος αποκάλυψε πως δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από αρχηγό ομάδας σε αγώνα 5x5. «Διαιτήτευα ένα παιχνίδι 5x5 και ο αρχηγός της Ομάδας Α έτρεξε προς το μέρος μου ουρλιάζοντας στα μούτρα μου και μου φώναξε ένα σωρό ονόματα. Έτσι του έδωσα κόκκινη κάρτα. Έφυγε από το γήπεδο, πήγε στην τσάντα του, έβγαλε ένα μαχαίρι και μπήκε στο γήπεδο τρέχοντας προς το μέρος μου. Οι συμπαίκτες του βασικά του έκαναν τάκλιν όπως αυτά στο ράγκμπι και τον έριξαν στο πάτωμα.

Τον τράβηξαν έξω από την πύλη. Κλείδωσα την πύλη και είπα ότι δεν θα φύγω μέχρι να αντιμετωπιστεί αυτός ο τύπος. Μίλησα με τον υπεύθυνο και μου ζήτησε να μην καλέσω την αστυνομία και συμφώνησα. Είπε ότι θα ζητήσει συγγνώμη την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν έλαβα συγγνώμη. Έριξα τις κάρτες στο έδαφος και έφυγα. Δεν γύρισα ποτέ πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά ο Μπάλντγουιν αποσύρθηκε αργότερα όταν ένας πατέρας 12χρονου αγοριού τον απείλησε να τον σκοτώσει μετά από το τέλος ενός ημιτελικού κυπέλλου. Παρόμοιες εμπειρίες είχε και ο Τζορτζ Σλέιχ, ο οποίος ανέφερε πως χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά από σωματική επίθεση που του ασκήθηκε από κάποιον ξανά σε αγώνα 5x5. 

Συγκεκριμένα είπε: «Δέχτηκα σωματική επίθεση. Έκανα μια διαιτησία 5x5 όπως κάναμε πολλοί από εμάς και εγκατέλειψα ένα παιχνίδι ένα βράδυ λόγω του επιπέδου κακοποίησης εναντίον μου. Κατέληξα με σπασμένο σαγόνι. Έπρεπε να χειρουργηθώ και έβαλα δύο μεταλλικές πλάκες. Ο τύπος που το έκανε τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης με αναστολή. 

Αυτό ήταν παιδιά που υποτίθεται ότι έπαιζαν για πλάκα. Ο τύπος στεκόταν έξω. Τον είχα ήδη αποβάλει λόγω της γλώσσας του απέναντί ​​μου και μετά από λίγο παράτησα το παιχνίδι. Αυτός ο τύπος με πλησίασε και μου επιτέθηκε. Ήμουν στο νοσοκομείο για τρεις ή τέσσερις ημέρες. Μετά από αυτό, έχασα την αγάπη για αυτό πραγματικά».

Tags: