Η γκολάρα του Σολμπάκεν κόντρα στη Ρόμα που του χάρισε τη μεταγραφή στους «τζαλορόσι»

Η γκολάρα του Σολμπάκεν κόντρα στη Ρόμα που του χάρισε τη μεταγραφή στους «τζαλορόσι»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:45 - 01.09.2023

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Όλα Σόλμπακεν, είχε κερδίσει τη μεταγραφή του στη Ρόμα, όταν σκόραρε εναντίον της πετυχαίνοντας ένα απίθανο γκολ με τη φανέλα της Μπόντο Γκλιμτ.

Μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος φέρνει στην Ελλάδα τον Όλα Σολμπάκεν από τη Ρόμα. Ο ίδιος βρισκόταν σε συζητήσεις με τους Πειραιώτες αρκετό καιρό τώρα και τελικά είπε το «ναι» στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. 

Το όνομα του αρκετά γνωστό στη Νορβηγία, από όπου και κατάγεται, με τον ίδιο να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Μπόντο Γκλιμτ, τη χρονιά που η ομάδα μεγαλούργησε στο Europa Conference League. Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα παιχνίδια ο ίδιος πέτυχε ένα γκολ που του εξασφάλισε μεταγραφή στη Serie A. 

Πιο αναλυτικά, ήταν 4 Νοεμβρίου όταν η ομάδα της Νορβηγίας σόκαρε για δεύτερη φορά τους «τζαλορόσι». Είχε προηγηθεί το 6-1 που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά για τον... Δαβίδ που τα έβαλε με τον Γολιάθ. Τι είχε συμβεί, λοιπόν, τότε. Η Μπόντο Γκλιμτ ταξίδεψε στη Ρώμη και έκλεψε έναν πολύτιμο βαθμό στο Ολίμπικο, μετά το 2-2 με την ομάδα του Μουρίνιο

Ο άνθρωπος που «πάγωσε» πρώτος τους οπαδούς της Ρόμα ήταν ο Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος με ένα απίθανο τέρμα έκανε το 0-1 στο 45ο λεπτό. Λίγους μήνες αργότερα, αυτό το τέρμα καθώς και οι εξαιρετικές του επιδόσεις με την Μπόντο Γκλιμτ του εξασφάλισαν μεταγραφή στη Ρόμα, με την οποία σημείωσε συνολικά 15 εμφανίσεις.