Σόλσκιερ: «Αυτός είναι ο παίκτης που μου δημιούργησε περισσότερα προβλήματα»

Σόλσκιερ: «Αυτός είναι ο παίκτης που μου δημιούργησε περισσότερα προβλήματα»

Δημήτρης Χούπης 12:10 - 20.09.2023

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε συνέντευξή του στην Athletic αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ποδοσφαιριστή που του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα όσο ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από υπηρεσιακός προπονητής που είχε αποκτηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε μόνιμος και έκατσε περίπου τέσσερα χρόνια. Στην αρχή ο Νορβηγός τεχνικός με τους «κόκκινους διαβόλους» είχε κάνει καλό ξεκίνημα, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός η εικόνα της ομάδας γινόταν όλο και χειρότερη. Αποκορύφωμα τα πέντε γκολ (0-5) που δέχτηκε από τη Λίβερπουλ στο Old Trafford τον Νοέμβρη του 2021. 

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έχοντας ως αποτέλεσμα η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον απομακρύνει. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Athletic ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων», αναφέρθηκε στον ποδοσφαιριστή που του δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα. Ο λόγος λοιπόν γίνεται στον Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ

«Αυτές οι ομάδες της Σίτι και της Λίβερπουλ ήταν οι καλύτερες που είχαν ποτέ, με φανταστικούς προπονητές. Ξέρω ότι είναι μια τολμηρή δήλωση γιατί η Λίβερπουλ ήταν τόσο καλή τη δεκαετία του '80, αλλά ήταν μια φανταστική ομάδα υπό τον Γιούργκεν Κλοπ. Την τελευταία μου σεζόν, παίξαμε με τη Λίβερπουλ εντός έδρας.

Ένιωσα ότι οι παίκτες ήταν έτοιμοι για αυτό, όπως ένιωθα ότι ήταν έτοιμοι όταν πηγαίναμε στη Σίτι και κερδίσαμε. Θα μπορούσαμε να μείνουμε πίσω και να αντεπιτεθούμε, αλλά η απόφασή μου ήταν να το κάνω. Χάσαμε 5-0. Ήταν 50/50, πάνω κάτω, στην κατοχή και τις ευκαιρίες στο ημίχρονο, αλλά ήμασταν πίσω στο σκορ με 4-0.

Έπος – Έρχεται αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ του δακρυσμένου Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν, δεν ήξερα τον εαυτό μου – Επιτέθηκα στον Φέργκιουσον» (vid)
PREMIER LEAGUE

21:00 - 19.09.2023

Έπος – Έρχεται αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ του δακρυσμένου Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν, δεν ήξερα τον εαυτό μου – Επιτέθηκα στον Φέργκιουσον» (vid)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους μέσους στην ιστορία της Premier League και το Netflix θα βγάλει αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ τον Οκτώβρη.

Πήρα τη λάθος απόφαση και αυτό ήταν το χειρότερο σημείο μου ως προπονητής της Γιουνάιτεντ. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν ίσως ο αντίπαλος παίκτης που μου δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα ως προπονητής. Η ήττα 6-1 εντός έδρας από την Τότεναμ ήταν διαφορετική και επηρεάστηκε από μια αποβολή», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.