Στην Αγγλία η PGMOL ζήτησε συγγνώμη από την Μπράιτον για το πέναλτι που δεν της δόθηκε κόντρα στην Τότεναμ (vid)

Η ένταση στο Τότεναμ - Μπράιτον

i

Η ένταση στο Τότεναμ - Μπράιτον/PrtScr

Στην Αγγλία η PGMOL ζήτησε συγγνώμη από την Μπράιτον για το πέναλτι που δεν της δόθηκε κόντρα στην Τότεναμ (vid)

Κώστας Τόπας 13:51 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 09.04.2023

Η PGMOL, το αρμόδιο όργανο για τους διαιτητές στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ζήτησε συγγνώμη από την Μπράιτον για το πέναλτι που δεν της δόθηκε κόντρα στην Τότεναμ

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση από την πρώτη στιγμή, η Τότεναμ επικράτησε εντός έδρας της Μπράιτον 2-1 και βρέθηκε στο -3 από την τετράδα. Οι Γλάροι είδαν δύο γκολ τους να ακυρώνονται κι είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. 

Μετά την ακύρωση του δεύτερου τέρματος μάλιστα τα νεύρα των δύο πλευρών... ξέφυγαν και οι πάγκοι των δύο ομάδων διαπληκτίστηκαν έντονα, ενώ και οι δύο προπονητές Κρίστιαν Στελίνι και Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι αποβλήθηκαν από τον Στιούαρτ Άτγουελ. Μάλιστα, η Μπράιτον είχε έντονα παράπονα και για το γεγονός ότι δεν της δόθηκε πέναλτι όταν ο Καόρου Μίτομα ανατράπηκε από τον Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ στη μεγάλη περιοχή.

Μία ημέρα αργότερα η PGMOL, το αρμόδιο όργανο για τους διαιτητές στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος από τους διαιτητές του αγώνα και το VAR που δεν καταλόγισαν πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση. Ο Χάουαρντ Γουέμπ, ο επικεφαλής διαιτησίας της PGMOL, ζήτησε συγγνώμη από την Μπράιτον και είχε συνομιλίες μαζί τους για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο παιχνίδι.

Είναι η τρίτη φορά αυτή τη σεζόν που το αρμόδιο όργανο για τους διαιτητές στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ζητάει συγγνώμη από την Μπράιτον, για αποφάσεις που ελήφθησαν στο γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, πριν από μερικούς μήνες, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ παραδέχθηκε το λάθος του βοηθού, του VAR και του AVAR στη φάση της ισοφάρισης του Αστέρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2.