Στην Ισπανία ο Κορδόν για Ιμπόρα και στο βάθος... Μάρκος Αντρέ
i

© ss Youtube

Στην Ισπανία ο Κορδόν για Ιμπόρα και στο βάθος... Μάρκος Αντρέ

Γιώργος Περπερίδης 00:23 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:13 - 08.07.2023

Ο Αντόνιο Κορδόν έφυγε από την Αυστρία με προορισμό την γενέτειρα του. Εκεί όπου θα κλείσει οριστικά η συμφωνία για την απόκτηση του Βιθέντε Ιμπόρα. Εκτός απρόοπτου θα γίνουν συζητήσεις και με τη Βαλένθια για την περίπτωση του Μάρκος Αντρέ.

Ο Αντόνιο Κορδόν δεν έδωσε το παρών στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (08/07) στην Αυστρία. Γεγονός που αυτομάτως σήμανε... συναγερμό, καθώς μια τέτοια απουσία δεν μπορούσε να είναι συμπτωματική. 

Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών αποχώρησε από την Αυστρία, μόλις μετά την δεύτερη μέρα προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Βάτενς. Και είχε καλό λόγο. Πήρε το αεροπλάνο και πέταξε για την Ισπανία, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Βιθέντε Ιμπόρα.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, οι Ίβηρες είχαν αποκαλύψει το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον 35χρονο αμυντικό μέσο. Και μάλιστα έκαναν λόγο για προχωρημένες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως όλα δείχνουν οι πληροφορίες των Ισπανών ήταν ακριβείς και ο Ιμπόρα θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού επί ημερών του Αντόνιο Κορδόν αλλά και της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου για τους Πειραιώτες.

Ο Ισπανός μέσος ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022/2023 ως δανεικός με τη φανέλα της Λεβάντε στη La Liga 2, όπου κατέγραψε 43 συμμετοχές με δύο γκολ και 3314 αγωνιστικά λεπτά. Ανήκει στη Βιγιαρεάλ, όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Εντούτοις δεν υπολογίζεται στο «κίτρινο υποβρύχιο» για τη νέα σεζόν, με πιθανό το σενάριο να μείνει ελεύθερος πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά ο Αντόνιο Κορδόν, μέσω της κοινής τους παρουσίας στο ισπανικό πρωτάθλημα, έστω και ως αντίπαλοι.

Ο Ιμπόρα στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Σεβίλλη (173 συμ., 30 γκολ, 13 ασίστ), Λέστερ (37 συμ., 4 γκολ, 2 ασίστ), Βιγιαρεάλ (104 συμ., 5 γκολ, 6 ασίστ) και Λεβάντε (230 συμ., 15 γκολ, 3 ασίστ). Εντυπωσιακό το γεγονός πως έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League (τρεις φορές με τη Σεβίλλη και μια με τη Βιγιαρεάλ) και αυτοί οι συγκεκριμένοι τίτλοι είναι και οι μοναδικοί στην καριέρα του.

Πέρα από την περίπτωση του Ιμπόρα, που θα πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένη, ο Κορδόν έχει ξεχωρίσει και αυτή του Μάρκος Αντρέ. Του 26χρονου Βραζιλιάνου φορ της Βαλένθια που ψάχνει ένα restart στην καριέρα του. Δεν είναι καθόλου μακρινό το σενάριο το ταξίδι του Κορδόν στην Ισπανία να κρύβει μια ακόμη μεταγραφική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μια πιθανή επιχείρηση απόκτησης του Αντρέ δεν κρύβει τόσες δυσκολίες, αν και εφόσον τελικά το αποφασίσουν οι «ερυθρόλευκοι». 

Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός προχωράει σε ενίσχυση για μια θέση που πονούσε -αυτή του αμυντικού μέσου- και είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσουν στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ. Οι όποιες εξελίξεις πλέον μετατίθενται για το Σάββατο, ημέρα που ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του φετινό φιλικό με αντίπαλο την Σλοβάτσκο στο Σβατς (18:00). 

Νωρίτερα μέσω του Sportal είχατε ενημερωθεί τόσο για τις εξελίξεις, όσο και για τις προπονήσεις των «ερυθρολεύκων» το πρωί αλλά και το απόγευμα της Παρασκευής.