Αυτό που θα ζήσει ο Ολυμπιακός, το έχει ζήσει μόνο η ΑΕΚ...
i

© Intime

Αυτό που θα ζήσει ο Ολυμπιακός, το έχει ζήσει μόνο η ΑΕΚ...

Κι όμως, έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την παρουσία φιλοξενουμένων οπαδών και όχι γηπεδούχων...

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση όλες τις ομάδες της Stoiximan Super League, οι οποίες θα αναγκαστούν να δώσουν τα παιχνίδια τους μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου χωρίς την παρουσία των φιλάθλων τους. Κάτι το οποίο προκαλεί ζημιά και στα ταμεία τους.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο του στο πλευρό του και στην αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Και το σκηνικό την Πέμπτη (14/12, 22:00) θα είναι ακόμα πιο περίεργο, διότι ενώ δεν θα είναι παρών στο Καραϊσκάκη οι φίλοι των «ερυθρόλευκων», θα είναι αυτοί της σερβικής ομάδας κανονικά.

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα...

Η ομάδα του Πειραιά δεν θα έχει την πρωτιά σε αυτό το σκηνικό. Πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ είχε βρεθεί στη θέση που θα είναι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (14/12), αφού είχε παίξει ευρωπαϊκό αγώνα στην Ελλάδα, όμως στις εξέδρες δεν βρίσκονταν δικοί της οπαδοί. Μόνο εκείνοι των φιλοξενουμένων.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2010 η ΑΕΚ είχε κληρωθεί με την Νταντί Γιουνάιτεντ στα playoffs του Europa League και στο πρώτο ματς στη Σκωτία είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ωστόσο, η Ένωση είχε θέμα με τον επαναληπτικό, καθώς δεν μπορούσε να παίξει στο ΟΑΚΑ, που είχε τότε ως έδρα, διότι ο χλοοτάπητας είναι χάλια.

Το ματς αποφασίστηκε να γίνει στη Νέα Σμύρνη, αλλά το γήπεδο μέσα σε ένα βράδυ γνώρισε σημαντικές καταστροφές κι έτσι τελικά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η Αστυνομία φυσικά -υπό τον φόβο επεισοδίων- δεν έδωσε το «ok» για παρουσία φιλάθλων του Δικεφάλου στο Φάληρο και κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχτηκαν την Νταντί Γιουνάιτεντ σε μία αναμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε μόνο με οπαδούς της δεύτερης.

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:17 - 11.12.2023

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Αλέξης Σαββόπουλος στους «Baladeros Live» με πρωτοβουλία ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τελειώνουν από την προεδρία της Λίγκας.

Για την ιστορία η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ του Ντιόπ αλλά η Νταντί Γιουνάιτεντ ισοφάρισε κοντά στο 80’ και το παιχνίδι μετατράπηκε σε... θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα και η Ένωση είχε προκριθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.