Ο Γενάρης της... φωτιάς: Εννέα ντέρμπι μέσα σε διάστημα ενός μήνα

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

©Intime

Ο Γενάρης της... φωτιάς: Εννέα ντέρμπι μέσα σε διάστημα ενός μήνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:44 - 23.12.2023

Ένας μήνας γεμάτος ντέρμπι θα είναι αυτός του Γενάρη, με την άφιξη του νέου έτους να περιλαμβάνει ουκ ολίγες αναμετρήσεις... φωτιά στις πρώτες 31 ημέρες.

Η έλευση των Χριστουγέννων μπορεί να συνοδεύεται από μελομακάρονα, δείπνα και βόλτες μέχρι το πρωί, όμως παράλληλα η γιορτή της γέννησης του Θεανθρώπου συνδυάζεται και με την παύση διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων. Εντούτοις, με το «καλημέρα» του νέου έτους, ο «βασιλιάς των σπορ» επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα, αφού ο Γενάρης αναμένεται να αποτελέσει τον μήνα των ντέρμπι. 

Μόλις την πρώτη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του την ΑΕΚ (7/1,21:00) σε ένα παιχνίδι που φαίνεται πως θα είναι κομβικής σημασίας βαθμολογικά. Την ίδια ακριβώς ημέρα, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει το βλέμμα της στραμμένο στο «Κλ. Βικελίδης», εκεί όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον ΠΑΟΚ

Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 του Γενάρη, θα διεξαχθούν οι πρώτες αναμετρήσεις των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται κόντρα στον Ολυμπιακό (21:30). Νωρίτερα, την ίδια μέρα, η ΑΕΚ θα παίξει στην έδρα της με τον Άρη, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (17/1) είναι προγραμματισμένες οι ρεβάνς για τις τέσσερεις ομάδες.

Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν ντέρμπι παραμονή πρωτοχρονιάς (pics & vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:57 - 23.12.2023

Όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν ντέρμπι παραμονή πρωτοχρονιάς (pics & vid)

Χωρίς αγωνιστική δράση για περίπου δύο εβδομάδες θα κυλήσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αρκετά χρόνια πίσω, όμως, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν δώσει το δικό τους ντέρμπι, παραμονή πρωτοχρονιάς.

Στις 14 του Ιανουαρίου, η Ένωση θα αγωνιστεί μέσα στην «OPAP Arena» με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά και τις ρεβανς θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη - πιθανότατα στις 21 του μηνός - προκειμένου να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ. Τα συνεχόμενα βάσανα για το «τριφύλλι» ολοκληρώνονται την τελευταία εβδομάδα του μήνα (27-28), όπου και θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. 

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League