Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Μπάμπα - Κάλενς

i

© Intime

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:47 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Ένα συγκλονιστικό «θρίλερ» μπήκε στην τελική του ευθεία. Η μάχη των Δικεφάλων για τον τίτλο και οι... ρυθμιστές.

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα (αν όχι το καλύτερο) της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου πλησιάζει στο τέλος του!

Τέσσερις σπουδαίες ομάδες που το πάλεψαν μέχρι το τέλος και μας προσέφεραν αξέχαστες αναμετρήσεις μέσα στη σεζόν, είναι έτοιμες να πουν το δικό τους «αντίο».

Δύο στροφές πριν το φινάλε των playoffs της Stoiximan Super League κι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα όσον αφορά στην πρωτιά, αλλά και στην τελική κατάταξη της πρώτης τετράδας.

Ο «τελικός» του Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:37 - 14.05.2024

Ο «τελικός» του Γκαρσία

Για την ΑΕΚ το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο είναι έτσι κι αλλιώς ένας «τελικός» στην μάχη για το πρωτάθλημα, όμως για τον Λιβάι ειδικώς, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Όπως πέρσι, έτσι και τη φετινή χρονιά, ο τίτλος θα «παιχτεί» στα τελευταία 90λεπτα, όμως αυτήν τη φορά πρόκειται για μία μάχη Δικεφάλων με φαβορί την Ένωση, η οποία κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και στις εναπομείναντες αγωνιστικές χρειάζεται το απόλυτο, αλλά κι ένα... δώρο από το Φάληρο εάν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τα σενάρια

Μπορεί στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση στην Τούμπα η ΑΕΚ να «αγκάλιασε» το πρωτάθλημα, όμως στο τέλος γνώρισε μία ήττα-σοκ κι έτσι δόθηκε συνέχεια στο «θρίλερ». Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στους κιτρινόμαυρους και παρέμεινε ολοζώντανος, όμως όχι το φαβορί.

Αυτήν τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή με 75 πόντους (στο +1 από τον ΠΑΟΚ) κι έχει μπροστά της έναν «τελικό», τον οποίο αν κερδίσει θα πανηγυρίσει το back to back. Η ομάδα του Αλμέιδα θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15/5, 20:00) για την 9η και προτελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά.

Σε περίπτωση που η Ένωση δεν πανηγυρίσει το τρίποντο στο Φάληρο, τότε θα περιμένει το αποτέλεσμα της Τούμπας για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή. Την ίδια ώρα (15/5, 20:00), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε πολύτιμο έδαφος κι έμεινε εκτός διεκδίκησης μετά τις δύο σερί ήττες με ΑΕΚ και Άρη.

Δείτε τη βαθμολογία των playoffs

Όπως διαπιστώνεται, τα σενάρια είναι αρκετά και είναι πολύ πιθανό ο τίτλος να κριθεί όχι την επερχόμενη (9η), αλλά την τελευταία αγωνιστική (10η) που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (19/5).

Το πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος:


Τετάρτη 15 Μαΐου (9η αγωνιστική)

18:00 Λαμία - Άρης

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός


Κυριακή 19 Μαΐου (10η αγωνιστική)

20:00 ΑΕΚ - Λαμία

20:00 Άρης - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Οι ρυθμιστές

Η φετινή σεζόν ήταν απολαυστική, η κορυφή άλλαξε χέρια πολλάκις και οι τέσσερις ομάδες έδειξαν ικανές για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο πλέον έχουμε κούρσα για δύο. Από τη μία, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» κάποιες κακές του επιλογές, ενώ οι απροσδόκητες γκέλες όπως με τη Λαμία, την Κηφισιά και τον ΟΦΗ στο τέλος της κανονικής διάρκειας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Ευρώπη και στο τέλος αποδείχτηκε πως «θυσίασε» το πρωτάθλημα γι΄ αυτήν, με το αποτέλεσμα ωστόσο να τον δικαιώνει.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πανηγύρισε μία απίστευτη πρόκριση κόντρα στην Άστον Βίλα κι έκλεισε τη θέση της στον τελικό του Conference League για πρώτη φορά στα χρονικά.

Λίγα 24ωρα μετά τη ρεβάνς απέναντι στους Άγγλους, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν «άδειοι» και κουρασμένοι στην Τούμπα, με αποτέλεσμα η ήττα να τους βγάλει εκτός διεκδίκησης.

Έτσι, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι εκτός από τη μάχη που θα δώσουν για την τρίτη θέση, θα αποτελέσουν και τους ρυθμιστές του τίτλου σε αυτές τις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές.