Παραμένει ακατάλληλο το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας – Κεκλεισμένων το Βόλος – Ατρόμητος!

Παραμένει ακατάλληλο το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας – Κεκλεισμένων το Βόλος – Ατρόμητος!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:51 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 10.04.2024

Στο Πανθεσσαλικό θα διεξαχθεί πάλι αγώνας χωρίς κόσμο. Δεν θα υπάρχουν οπαδοί στο Βόλος - Ατρόμητος, τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Άρης.

Το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει οπαδούς.

Στο γήπεδο του Βόλου, στο οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί και ο τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας ΠαναθηναϊκόςΆρης, δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες κι έτσι η αναμέτρηση Βόλος – Ατρόμητος θα γίνει χωρίς θεατές. Κάτι ανάλογο είχε αποφασιστεί και για τον αγώνα που έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας με την Κηφισιά.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΑΒ αναφέρεται: «Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθ. 12/10-04-2024 απόφασή της επέβαλε τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής χωρίς την παρουσία θεατών του αγώνα ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΣΠ – ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που πρόκειται να διεξαχθεί στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στις 13/04/2024, για το πρωτάθλημα της 4ης αγωνιστικής των Playouts της Super League 2023/2024.

Διαπιστώθηκε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή, τόσο κατά τον 1ο έλεγχο, όσο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 12ωρου, ότι δεν λειτουργούν σε αυτό κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 8 του ν. 5085/2024»».

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΑΒ πριν λίγο ανακοίνωσε ότι η θύρα 13 θα παραμείνει κλειστή στη Λεωφόρο, λόγω επεισοδίων στο ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ και η ποινή θα ισχύσει στο ματς με τη Λαμία.

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινή της απόφαση:

Επέβαλε σε βάρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τη διοικητική κύρωση της προσωρινής απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», για μία (1) αγωνιστική σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, επειδή κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου για τα Play Off του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ., στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 3-4-2024 και περί ώρα 20:10, ομάδα περίπου εκατό (100) φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διέσπασαν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη – Αρματολών και Κλεφτών και επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, ειδικότερα δε στη θύρα 13.

Τελικώς κατόρθωσαν να εισέλθουν σ’ αυτή μαζικά περίπου είκοσι (20) φίλαθλοι με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από το υλικό του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και από την υποβλητική αναφορά της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.

Εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5085/2024».