Ανανέωσε με τη Στουτγκάρδη ο 16χρονος Ματθαίος Τσίγκας

Ανανέωσε με τη Στουτγκάρδη ο Ματθαίος Τσίγκας.

i

© VFB Stuttgart

Ανανέωσε με τη Στουτγκάρδη ο 16χρονος Ματθαίος Τσίγκας

Πάνος Κορομηλάς 17:27 - 06.02.2024

Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του 16χρονου Έλληνα επιθετικού, Ματθαίου Τσίγκα, ο οποίος φέτος είναι εντυπωσιακός με την ομάδα κάτω των 17.

Ο Ματθαίος Τσίγκας, θα αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμα με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, με τους Σουηβούς να ανακοινώνουν επίσημα την πολυετή επέκταση της συνεργασίας τους. 

Ο 16χρονος φορ, εντάχθηκε στη γερμανική ομάδα το 2022, μετά την αποχώρηση του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και τη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικός, πείθοντας τη Στουτγκάρδη να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο μακράς διάρκειας.

Οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Γερμανίας τη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακές. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα B- Junior Bundesliga, είναι βασικός στα 16 από τα 17 ματς και έχει απολογισμό 15 γκολ και πέντε ασίστ, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Η ανακοίνωση της Στουτγκάρδης: 

«Η Στουτγκάρδη ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Έλληνα επιθετικό της U-17 ,Ματθαίο Τσίγκα, για πολλά χρόνια. 

«Ο Ματθαίος θα παραμείνει στον σύλλογο , υπογράφοντας πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του. Εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2022 από τον Παναθηναϊκό και η εξέλιξη του είναι πολύ θετική. 

Την τρέχουσα σεζόν στη B- Junior Bundesliga, ήταν μέλος της βασικής ενδεκάδας στους 16 από τους 17 αγώνες της ομάδας, πέτυχε 15 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ. Ο Τσίγκας θα συνεχίσει να σκοράρει με την Στουτγκάρδη τα επόμενα χρόνια. Ανυπομονούμε για το μέλλον».