Στραβοπάτησε η Μπάγερν, «χαρακίρι» απ' τα λίγα για την Ντόρτμουντ σε ματς-έπος!

Γιουσουφά Μουκόκο

i

©Photo by Ralf Treese/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Στραβοπάτησε η Μπάγερν, «χαρακίρι» απ' τα λίγα για την Ντόρτμουντ σε ματς-έπος!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:32 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 15.04.2023

Η Μπάγερν ούσα «ζαλισμένη» από την τριάρα από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Χόφενχαϊμ (1-1), κάτι το οποίο η Ντόρτμουντ δεν εκμεταλλεύτηκε, καθώς κατάφερε με... μαγικό τρόπο να έρθει ισόπαλη με τη Στουτγκάρδη (3-3), που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 39' λόγω της αποβολής του Μαυροπάνου.

Απίστευτα πράγματα στην Bundesliga, με τη Μπάγερν να χαρίζει το πρωτάθλημα και την Ντόρτμουντ να μην το θέλει! Οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τη Χόφενχαϊμ στο Μόναχο (1-1), όμως οι Βεστφαλοί κλώτσησαν την ευκαιρία να την πιάσουν στην κορυφή, καθώς ήρθαν ισόπαλοι με τη Στουτγκάρδη (3-3) σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League, η ομάδα του Τόμας Τούχελ γκέλαρε και στο πρωτάθλημα. Ο Παβάρ άνοιξε το σκορ στο 17', αλλά οι γηπεδούχοι δεν τελείωσαν ποτέ το ματς και το πλήρωσαν, με τον Κράμαριτς στο 71' να κάνει το 1-1, που έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ δεν το εκμεταλλεύτηκε με τον πλέον απίθανο τρόπο. Προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο της Στουτγκάρδης, η οποία είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 39ο λεπτό λόγω αποβολής του Μαυροπάνου, κι όμως κατάφερε να μην πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο».

Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια χάρη στα γκολ των Κουλιμπαλί (78') και Βάγκνομαν (84') και παρότι στο 93' ο Ρέινα έκανε το 2-3, ο Σίλας ισοφάρισε ξανά στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν.

Την ίδια ώρα η Λειψία επικράτησε με 3-2 της Άουγκσμπουργκ και παρέμεινε στην 3η θέση με 51 βαθμούς, ενώ Κολωνία και Μάιντζ ήρθαν ισόπαλες με 1-1.