Συνεχίζει στην κορυφή η Καλλιθέα - Στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού η ΑΕΛ

Συνεχίζει στην κορυφή η Καλλιθέα.

i

© Intime

Συνεχίζει στην κορυφή η Καλλιθέα - Στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού η ΑΕΛ

Πάνος Κορομηλάς 17:52 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 28.01.2024

Η Καλλιθέα επικράτησε στο αθηναϊκό ντέρμπι, εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα των Χανίων και «έχτισε» απόσταση ασφαλείας έξι βαθμών από τη δεύτερη θέση του νοτίου ομίλου. Στον Βόρειο όμιλο, η ΑΕΛ νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας και συνεχίζει να πιέζει τον Λεβαδειακό στην κορυφή.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στη Super League 2, με εκπλήξεις αλλά και επικρατήσεις των φαβορί. Μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής στον νότιο όμιλο η Καλλιθέα, που επικράτησε του Αιγάλεω (1-0) και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα των Χανίων κόντρα στην Παναχαϊκή.

Ο Ματίγια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 32ο λεπτό, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, που την οδηγεί στους 36 βαθμούς, έξι πόντους πάνω από τα Χανιά

Οι Κρητικοί στραβοπάτησαν στην Πάτρα, γνωρίζοντας την ήττα από την Παναχαϊκή με 2-1. Ο Μάναλης έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όμως οι Αχαιοί απάντησαν με δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος και πήραν μια σπουδαία νίκη, αφήνοντας στη θέση του ουραγού τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Ηλιούπολη - Καλαμάτα 1-0

Η Ηλιούπολη πήρε μια σημαντική νίκη επί της Καλαμάτας με 1-0 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου. Ο Λατίνοβιτς στο 14' νίκησε τον Κόβαλ και άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την ομάδα της Ηλιούπολης να φτάνει στην τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός Β' - Γιούχτας 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Λόλη, ο Παναθηναϊκός Β' έκανε την ανατροπή με τέρματα των Μπιλάλ και Σαρδέλη και πήρε τη νίκη κόντρα στον Γιούχτα.

Τρίποντο μετά από πέντε αγωνιστικές για τους «πράσινους» και μια νίκη - ανάσα εν όψει της απαιτητικής συνέχειας.

Ιωνικός - Διαγόρας Ρόδου 1-0

Επιστροφή στις νίκες και για τον Ιωνικό, μετά την μάλλον απρόσμενη ήττα από τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα. Οι Νικαιώτες επικράτησαν με 1-0 του Διαγόρα Ρόδου, χάρη σε ένα γκολ του Ντάουντα στο 36ο λεπτό. Με το αποτέλεσμα αυτό, πάτησαν στην τετράδα της βαθμολογίας, διευρύνοντας τη διαφορά τους από την Καλαμάτα

ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Η ΑΕΛ φιλοξένησε την Αναγέννηση Καρδίτσας, επικράτησε με 1-0 και παραμένει γερά στη μάχη της πρώτης θέσης του βορείου ομίλου. Το γκολ του Αντράντα στο 6ο λεπτό έκρινε το αποτέλεσμα και χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στου Λαρισαίους.

Στους 36 βαθμούς μετά από 17 αγωνιστικές η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, σε ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό που όμως έχει δύο ματς λιγότερα.

Κοζάνη - Απόλλων Πόντου 1-0

Η Κοζάνη με γκολ του Ποζατζίδη ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Πόντου και ανέβηκε στην έκτη θέση του ομίλου με 21 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ Β'.

Αντίθετα, ο Απόλλωνας παραμένει ουραγός του βορείου ομίλου, μετά την τέταρτη διαδοχική ήττα.

ΠΑΟΚ Β' - Μακεδονικός 2-0

Τέλος, στο ματς που άνοιξε την αγωνιστική δράση της ημέρας, ο ΠΑΟΚ Β' επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

 Με δύο τέρματα του Κωνσταντίνου Γκούμα στο πρώτο μέρος, ο «δικέφαλος του Βορρά» έκαμψε την αντίσταση του Μακεδονικού και έφτασε τους 21 βαθμούς.