Το κερδοφόρο πρότζεκτ του Βόλου που τον εδραίωσε στην πρώτη εξάδα από το ξεκίνημα της σεζόν

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

i

Βόλος / ©intime

Το κερδοφόρο πρότζεκτ του Βόλου που τον εδραίωσε στην πρώτη εξάδα από το ξεκίνημα της σεζόν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:00 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:16 - 04.03.2023

Η συμμετοχή του Βόλου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στα φετινά πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, οι μεγάλες νίκες στον πρώτο γύρο και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών σε ένα πρότζεκτ που έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Αχιλλέας Μπέος…

Δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, ο Βόλος έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα και συγκεκριμένα να βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 36 πόντους σε 24 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τα πλέι οφ, καθώς στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, σε περίπτωση που ο Ατρόμητος κάνει το απόλυτο.

Στις 5/3, οι «Θεσσαλοί» ταξιδεύουν στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό» (12/3), με σκοπό να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Βόλος θα είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει το big-5 για την διεξαγωγή του μίνι πρωταθλήματος, σε έναν «μαραθώνιο» δέκα αγωνιστικών με στόχο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αυτή θα είναι μόλις η πρώτη φορά που ο Βόλος θα πάρει μέρος στα πλέι οφ, με τον Αχιλλέα Μπέο να νιώθει απόλυτη δικαίωση έπειτα από τη προσπάθεια της τελευταίας τριετίας να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Οι μεγάλες νίκες και τα αποτελέσματα που τον εδραίωσαν στην εξάδα...

Μόλις στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Βόλος πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν, με το διπλό κόντρα στην ΑΕΚ (0-1). Με τον προπονητή της ομάδας Κώστα Μπράτσο, να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο για δεύτερη φορά, ο Βόλος επικράτησε της Ένωσης στη Ριζούπολη χάρη στο όμορφο γκολ του Ντέλετιτς και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα από νωρίς.

Δύο αγωνιστικές αργότερα, η ομάδα της Μαγνησίας ταξίδεψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας μπροστά της ακόμη μία δύσκολη δοκιμασία στην πρωτεύουσα. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα, όπως και με την ΑΕΚ, με τον Οζέγκοβιτς, παγώνοντας το Φαληρικό γήπεδο. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Βόλο να αντέχει στην πίεση μετά το γκολ της ισοφάρισης και να παίρνει τον πολύτιμο βαθμό.

Στη συνέχεια, η ομάδα έχτισε ένα σερί πέντε νικών στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να πλησιάζει ο Νοέμβριος και ο Βόλος να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η μεγάλη εντός έδρας νίκη κόντρα στον Άρη (2-0) και η «απόδραση» από το Αγρίνιο (2-3) έστειλαν τη ψυχολογία της ομάδας στα «ύψη», με αποτέλεσμα οι «Θεσσαλοί» να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Τα μεγάλα αποτελέσματα και οι πολύ καλές εμφανίσεις, κυρίως στον πρώτο γύρο, βοήθησαν την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία και να έχει το πάνω χέρι στη «μάχη» με τις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες.

Ένας από τους λόγους που ο Βόλος πρωταγωνιστεί τις τελευταίες τρεις σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, οφείλεται στις σωστές μεταγραφές του και στην επιλογή του να χτίσει ένα πρωτόγνωρο πρότζεκτ με νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανέβασαν την οικονομική τους αξία στην ομάδα της Μαγνησίας. 

Ποδοσφαιριστές όπως οι Πάολο Φερνάντες και Τομ Φαν Βέερτ, εξελίχθηκαν μέσα στον Βόλο και πλέον ανήκουν στην ΑΕΚ, καθώς κατάφεραν να αναδειχθούν και έκαναν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Τέλος, άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του Γιώργου Κούτσια, ο οποίος το καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε 5 γκολ σε 23 εμφανίσεις και με όπλο τη συνολική του παρουσία στον σύλλογο πήρε τη μεταγραφή για το MLS.