Η Καλλιθέα καθάρισε τον Απόλλωνα Σμύρνης κι ελπίζει σε άνοδο - Τεσσάρα ο Διαγόρας στον Παναθηναϊκό Β'

Η Καλλιθέα καθάρισε τον Απόλλωνα Σμύρνης κι ελπίζει σε άνοδο - Τεσσάρα ο Διαγόρας στον Παναθηναϊκό Β'

Sportal newsroom 18:19 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 27.05.2023

Η Καλλιθέα υπέταξε εντός έδρας με 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και μείωσε τη διαφορά από την Κηφισιά στους δύο βαθμούς. Ο Διαγόρας συνέτριψε 4-1 τον Παναθηναϊκό Β'.

Η Καλλιθέα δεν άφησε περιθώρια στον Απόλλωνα Σμύρνης στο αθηναϊκό ντέρμπι της κατηγορίας.

Λύγισε στην έδρα της με 3-0 την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και έτσι μείωσε προσωρινά στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την Κηφισιά. Η πρωτοπόρος της Super League τη Δευτέρα υποδέχεται τα Χανιά.

Η Athens Kallithea ήταν εκπληκτική στο πρώτο μισάωρο, όταν και προηγήθηκε 2-0 με πρωταγωνιστή τον Κυνηγόπουλου, ο οποίος σέρβιρε τα γκολ σε Λουκίνα και Σαντάνα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ματίγια.

Το σκορ, λοιπόν, άνοιξε στο 17’. Σέντρα του Κυνηγόπουλου από δεξιά, ο Λουκίνας στο ύψος του πέναλτι με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κότσαρη για το 1-0.

Χαμός στον Β’ όμιλο της Super League 2: Η μάχη Κηφισιάς και Καλλιθέας - Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος
SUPER LEAGUE 2

18:19 - 21.04.2023

Χαμός στον Β’ όμιλο της Super League 2: Η μάχη Κηφισιάς και Καλλιθέας - Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

Με δέκα αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της Super League 2, στον νότιο όμιλο του πρωταθλήματος γίνεται χαμός, με την Κηφισιά και την Καλλιθέα να παλεύουν για το ένα εισιτήριο της ανόδου.

Στο 24’ ο Κυνηγόπουλος έβγαλε νέα σέντρα και στο ύψος της μικρής περιοχής ο Σαντάνα με προβολή σημείωσε το 2-0.

Ο Απόλλων προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά στο 27’ μακρινό σουτ του Χαλίμι μπλόκαρε ο Βοσνιάδης, ενώ στο 62’ δεν ανησύχησε σε εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες. Στο 65’ με τρομερή εκτέλεση φάουλ ο Ματίγια έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη για το τελικό 3-0!

Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Βοσνιάδης, Ευαγγέλου, Ματίγια, Ναμπί (79′ Μπάμπης), Σαντάνα (79′ Τσιντώνης), Βασιλούδης, Λουκίνας (89′ Μπουλούλης), Κυνηγόπουλος, Καινούργιος, Βλάχος, Ντεμέτριους (56′ Ιωαννίδης).

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Τάτσης): Κότσαρης, Λούι, Τσαμούρης (86′ Τάμπας), Ντομίνγκες, Αναστασόπουλος (46′ Μουστακόπουλος), Πατάπης, Μωραΐτης, Φατιόν, Ερέρα, Χαλίμι (46′ Κουάδρα), Καρίμ (62′ Περέιρα).

Συντριβή στη Ρόδο

 Για τον Α’ όμιλο, παράλληλα, ο Διαγόρας πήρε νίκη χρυσάφι στην προσπάθεια για να παραμείνει στη Super League 2, αφού συνέτριψε 4-1 τον Παναθηναϊκό Β’. Στο 11’ έγινε το 1-0. Από λάθος του Δημητριάδη, ο Σταμένκοβιτς σέντραρε από αριστερά και ο Τσαντούλας πέτυχε το 1-0. Στο 26’ από πάσα του Τσιαντούλα ο Σταμένκοβιτς βγήκε ταχύτατα στην «κόντρα» απέναντι στον Σουρδή και με δυνατό διαγώνιο σουτ σημείωσε το 2-0. Οι Ροδίτες στο 39’ έφτασαν και σε τρίτο τέρμα, με αυτογκόλ του Ρόμπι. Ο Παναθηναϊκός στο 43’ μείωσε με τον Σερπέζη, αλλά οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με γκολ του Μανιά στο 57’. Στο 92’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Σαρδέλη, ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε από τον έτερο Αθανασόπουλο! 

 Διαγόρας (Διγκόζης): Αθανασόπουλος, Αρίας (80′ Παπαϊωάννου), Γιανναράκης, Μανιώτης, Τάτσης (80′ Πετράκης), Καραμάνης, Τσιαντούλας (72′ Μπούμπας), Μαγκάκης, Αντεσίνα (86′ Παραστατίδης), Σταμένκοβιτς, Μανιάς. 

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Σουρδής, Τουρκοχωρίτης, Ρόμπι (46′ Σιδεράς), Αντωνίου, Δημητριάδης (46′ Μαρτίνης), Σερπέζης, Εμπό (62′ Αθανασακόπουλος), Βουτσάς (46′ Καραμπάς), Κρυπαράκος, Καρβούνης, Τερεζίου (68′ Σαρδέλης).