Η Καλλιθέα λύγισε τον Ολυμπιακό Β΄ στη ματσάρα του «Ελ Πάσο»

Καλλιθέα - Ολυμπιακός Β΄

i

© Intime

Η Καλλιθέα λύγισε τον Ολυμπιακό Β΄ στη ματσάρα του «Ελ Πάσο»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:29 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 01.10.2023

Η Καλλιθέα επικράτησε του Ολυμπιακού Β΄ στο «Ελ Πάσο» (3-2) κι έτσι πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η Καλλιθέα συνέχισε με... σπασμένα τα φρένα και στο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 2, η ομάδα των νοτίων προαστίων υποδέχτηκε στο «Ελ Πάσο» τον Ολυμπιακό Β΄ και πήρε τη νίκη σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Μόλις στο 17ο λεπτό, η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ με τον Βασιλόγιαννη. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή να παίρνει το ριμπάουντ και με ένα μακρινό σουτ να διαμορφώνει το 1-0. Μπορεί οι γηπεδούχοι να πήραν το προβάδισμα, ωστόσο η απάντηση του Ολυμπιακού Β΄ ήταν άμεση. 

Στο 21ο λεπτό ο Πάντος σταμάτησε αρχικά τον Τσέλιο όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τον Μπα, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για τη λήξη του πρώτου ισόπαλες, όμως ο Κυνηγόπυλος είχε άλλη άποψη. Ο Έλληνας εξτρέμ υποδέχτηκε την μπάλα στα δεξιά και έπειτα από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, εκτέλεσε υποδειγματικά για το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το… καλημέρα στην επανάληψη οι Πειραιώτες βρήκαν και πάλι το γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσέλιος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-2).

Το ματς-ροντέο συνεχίστηκε και στο 63ο λεπτό η Καλλιθέα πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μανθάτης έκανε το γύρισμα για τον Λουκίνα, με τον υψηλόσωμο φορ να την στρώνει ιδανικά στον Μουτίνιο για το 3-2.

Στο 84ο λεπτό τα αίματα στο «Ελ Πάσο» άναψαν έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα ο Ρομαό να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την Καλλιθέα με δέκα παίκτες.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο τα βρήκαν... σκούρα στο επιθετικό κομμάτι.

Λίγο νωρίτερα, ο Ιωνικός «απέδρασε» με εμφατικό τρόπο από την Ηλιούπολη (0-3), ενώ Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας έμειναν ισόπαλοι (1-1).

Ηλιούπολη – Ιωνικός 0-3

Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν με μοναδικό στόχο την παρθενική νίκη στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2023-24. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και στο 14ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο o Μπάρμπαρο αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια οι Νικαιώτες πήραν την κατοχή και στο 21ο λεπτό η πίεση απέδωσε καρπούς. Ο Οικονομίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από όμορφη προσωπική ενέργεια κι έτσι άνοιξε το σκορ (0-1). 

Στο 43ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι διπλασίασε τα τέρματα του Ιωνικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με το 0-2 να είναι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τέσσερα λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο ο Ντάουντα σημείωσε το τελικό 0-3 με όμορφο σουτ μεσα από την περιοχή.

Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1

Στο άδειο Καυτανζόγλειο οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες σε ένα ματς δίχως πολλές ευκαιρίες και θέαμα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από τα... αποδυτήρια, με τον Κοζορώνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 2ο λεπτό. Τελικά ο «Γηραιός» κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 53ο λεπτό με τον Χειρίτραντας, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ Β', με 3-2 από τον Καμπανιακό - Νίκες για ΑΕΚ Β' και Παναθηναϊκό Β'
SUPER LEAGUE 2

17:58 - 30.09.2023

Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ Β', με 3-2 από τον Καμπανιακό - Νίκες για ΑΕΚ Β' και Παναθηναϊκό Β'

Ανατροπή στην ανατροπή δέχθηκε ο ΠΑΟΚ Β' και ηττήθηκε με 3-2 από τον Καμπανιακό, ενώ την ίδια ώρα ΑΕΚ Β' και Παναθηναϊκός Β' δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι σε Λάρισα και Παναχαϊκή αντίστοιχα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ