Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Η Κηφισιά ανέβηκε για πρώτη φορά στη Super League

Κηφισιά - Καλαμάτα

i

©intime

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Η Κηφισιά ανέβηκε για πρώτη φορά στη Super League

Sportal newsroom 18:51 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 11.06.2023

Η Κηφισιά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 85' ισοφάρισε με πέναλτι τρία λεπτά μετά και πήρε την άνοδο στη Stoximan Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Κηφισιά θα είναι τη νέα σεζόν στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε τον βαθμό που ήθελε (1-1) με την Καλαμάτα και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία. 

Απαγορεύεται η ΑΕΚ να μη βάλει τον πήχη στην Ευρώπη
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

11:11 - 09.06.2023

Απαγορεύεται η ΑΕΚ να μη βάλει τον πήχη στην Ευρώπη

Μεγάλα κλαμπ τρέφονται από τίτλους και νταμπλ, αλλά έχουν απόλυτη ανάγκη να αφήνουν και το στίγμα τους στην Ευρώπη και η ΑΕΚ και μπορεί και οφείλει να το βάλει ως προτεραιότητα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Μέσα σε γιορτινό κλίμα στο «Ζηρίνειο» η Κηφισιά ήθελε έναν βαθμό για να πάρει και μαθηματικά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και την πήρε. 

Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 85ο λεπτό με τον Αλέξανδρο Αρναρέλη. Ο Έλληνας επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς και τον «νίκησε» για το 1-0. Τρία λεπτά μετά η ομάδα των βορείων προαστίων κέρδισε πέναλτι, το δεύτερο στον αγώνα, αλλά αυτή τη φορά ο Νικόλας Βαφέας ευστόχησε και έκανε το 1-1. Σκορ που της έδωσε τη μαθηματική άνοδο στη Super League.

Την ίδια ώρα η δεύτερη Καλλιθέα επικράτησε του Αιγάλεω 2-0 μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Το σκορ για τους «κυανόλευκους» το άνοιξε ο Γιάννης Λουκίνας στο 36' με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Μπουλούλη. Δύο λεπτά μετά ο Έλληνας επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το 17ο γκολ, το οποίο τον έβαλε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του πρωταθλήματος.