«Μάχη» ανόδου για δύο στον Νότιο όμιλο της Super League 2 - Από κοντά και η Ηλιούπολη
i

©intime

«Μάχη» ανόδου για δύο στον Νότιο όμιλο της Super League 2 - Από κοντά και η Ηλιούπολη

Δημήτρης Χούπης 10:45 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 15.04.2024

Χανιά και Καλλιθέα δίνουν τη «μάχη» τους για ένα εισιτήριο για τη Stoiximan Superleague, ενώ και η Ηλιούπολη βρίσκεται... από κοντά.

Ο Λεβαδειακός με τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕΚ Β΄ βρίσκεται μια... ανάσα από την άνοδό του στη Stoiximan Superleague, αφού έχει δέκα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ. Ωστόσο, στον νότιο όμιλο γίνεται ο κακός χαμός. Τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, Χανιά και Καλλιθέα δίνουν τη «μάχη» τους για το δεύτερο εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενώ από κοντά είναι και η Ηλιούπολη.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη την περασμένη αγωνιστική πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Καλαμάτας, επικρατώντας με 1-0, ενώ η Ηλιούπολη ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Κάπως έτσι η Καλλιθέα ανέβηκε στην πρώτη θέση, σε απόσταση τριών βαθμών από τα δεύτερα Χανιά και η Ηλιούπολη είναι στο μείον έξι από την κορυφή.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές λοιπόν, όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανό να κρίνει και την άνοδο. Συγκεκριμένα, την επόμενη αγωνιστική η Καλλιθέα θα υποδεχτεί την Ηλιούπολη στο Ελ Πάσο και σε περίπτωση που η δεύτερη πάρει τη νίκη τότε θα μειώσει στους τρεις και θα μπει για τα... καλά στη «μάχη» ανόδου. Ενώ αν οι «κυανόλευκοι» επικρατήσουν, τότε θα βάλουν τέλος στα... όνειρα ανόδου της ομάδας των νοτίων προαστίων.

Την ίδια αγωνιστική η κρητική ομάδα θα υποδεχτεί τον Ιωνικό, ενώ σε τρεις εβδομάδες είναι ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αφού η Καλλιθέα θα υποδεχτεί τα Χανιά και αν πάρει τη νίκη, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση, τα Χανιά θα έχουν το πάνω χέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ομάδων:

6η αγωνιστική:

Καλλιθέα - Ηλιούπολη
Χανιά - Καλαμάτα

7η αγωνιστική:

Χανιά - Καλαμάτα
Ιωνικός - Καλλιθέα
Ηλιούπολη: Ρεπό

8η αγωνιστική:

Καλλιθέα - Χανιά
Ηλιούπολη - Καλαμάτα

9η αγωνιστική:

Χανιά - Ηλιούπολη
Καλλιθέα: Ρεπό

10η αγωνιστική:

Ηλιούπολη - Ιωνικός
Καλλιθέα - Καλαμάτα
Χανιά: Ρεπό