«Πεντάστερος» Απόλλων παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου - Μεγάλο διπλό της Νίκης Βόλου

Απόλλων Σμύρνης - Ηρόδοτος

i

© Intime

«Πεντάστερος» Απόλλων παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου - Μεγάλο διπλό της Νίκης Βόλου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:41 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 02.04.2023

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε εύκολα με 5-2 του Ηρόδοτου και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, στο βόρειο όμιλο η Νίκη Βόλου «απέδρασε» από τη Βέροια (0-2) και τη βύθισε ακόμη περισσότερο στις τελευταίες θέσεις.

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε ευρεία νίκη κόντρα στον Ηρόδοτο (5-2), για την 17η αγωνιστική του νότιου ομίλου της Super League 2. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο, με σκοπό να πάρουν γρήγορα προβάδισμα. Ο συνήθης ύποπτος για τον Απόλλωνα, Παναγιώτης Μωραΐτης πέτυχε δύο γκολ στο 25΄ και στο 45΄ και διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους (2-0). 

Στο 51ο λεπτό, ο Ηρόδοτος μείωσε σε 2-1 με τον Θεοδωράκη, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 και πήραν πάλι ισχυρό προβάδισμα με τον Κοροβέση, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Στο 67ο λεπτό, οι «Κρητικοί» μπήκαν και πάλι στο ματς με τον Κέρεμπιν, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-2. Στη συνέχεια, ο Απόλλων πήρε την κατοχή της μπάλας με σκοπό να «κλειδώσει» τη νίκη.

  Στο 74ο λεπτό, ο Χαλίμι ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι κι έκανε το 4-2. Τέλος, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μωραΐτης σκόραρε για τρίτη φορά κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη (5-2). Με αυτό το αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 37 βαθμούς και παρέμειναν στο -3 από την Κηφισιά, ενώ από την άλλη η ομάδα του Δημητρίου βρίσκεται στην τελευταία θέση με -11 λόγω τιμωρίας.

Ο ΠΑΟ Ρουφ αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΟΦ Ιεράπετρας (1-1). Οι «Κρητικοί» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Καραμπέτσο, του οποίου το σουτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 24ο λεπτό, ο Νιτσάκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ένα δύσκολο πλασέ. 

Super League 2: Μαύρη Θύελλα… συνάντησε ο Ολυμπιακός Β’, «βαριά» ήττα και για την ΑΕΚ Β’
SUPER LEAGUE 2

16:46 - 01.04.2023

Super League 2: Μαύρη Θύελλα… συνάντησε ο Ολυμπιακός Β’, «βαριά» ήττα και για την ΑΕΚ Β’

Ασταμάτητη ήταν η Καλαμάτα κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ και με σκορ 4-0 επιβλήθηκε των «ερυθρόλευκων». Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ Β’ ηττήθηκε από την Ηλιούπολη με 3-1, ενώ ο Παναθηναϊκός Β’ έμεινε στο 1-1 με τον Θεσπρωτό.

Στο 27΄, ο Βερνάρδος πήγε να δώσει ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του, όμως η εκτέλεσή του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 59ο λεπτό ο Βουό πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και χάρισε ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα της Ιεράπετρας.

Η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη (0-0) στην έδρα της Επισκοπής, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει γκολ παρά τις ευκαιρίες. Στο 29ο λεπτό, ο Καρακλάιτς έφτασε πολύ κοντά στο να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όμως το δοκάρι «έσωσε» την ομάδα της Επισκοπής. Στο δεύτερο μέρος, ο Σέρβος άσος σπατάλησε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία από θέση τετ α τετ. Μέχρι τη λήξη το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της λύτρωσης. 

Στο βόρειο όμιλο, το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει είναι αυτό της Νίκης Βόλου, η οποία πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βέροιας (0-2). Στο 64ο λεπτό, ο Γαβριηλίδης πλάσαρε σωστά κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. 

Τρία λεπτά αργότερα, η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Ορφανίδης δεν κατάφερε να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι. Στο 88ο λεπτό, ο Γαβριηλίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2).

Στο δεύτερο ματς αυτού του ομίλου, ο Απόλλων Πόντου επικράτησε με σκορ 1-0 του Ηρακλή Λάρισας και πέτυχε μία σημαντική νίκη σε ότι αφορά την παραμονή του στην κατηγορία. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Εσαλό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ένα δύσκολο σουτ και χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους.