Aς μιλήσουμε για το πόσο ωραία είναι και τα playouts της Super League

Οπαδοί Ιωνικού

i

© Intime

Aς μιλήσουμε για το πόσο ωραία είναι και τα playouts της Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:12 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 25.04.2023

Το ανταγωνιστικότερo πρωτάθλημα των τελευταίων ετών δεν αφορά μόνο την κορυφή της Stoiximan Super League, αφού η «ουρά» του είναι εξίσου συναρπαστική.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η κορυφή του πρωταθλήματος να γίνεται πλέον υπόθεση για δύο. Σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν την πρώτη θέση με την έναρξη των playoffs.

Απεναντίας, στον «πάτο» της βαθμολογίας τα πράγματα έδειχναν πως τρεις ομάδες κινδύνευαν να βρεθούν στη Super League 2. Λαμία, Λεβαδειακός και Ιωνικός ήταν οι... ανήσυχοι για το μέλλον τους, έχοντας πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Έπειτα από 1,5 μήνα αγωνιστικών υποχρεώσεων, στα playoff οι ομάδες που διεκδικούν την κορυφή μειώθηκαν από τις τέσσερις στις δύο, ενώ απεναντίας αυτές που ψάχνουν την παραμονή αυξήθηκαν από τους τρεις συλλόγους στους έξι.

Αφενός υπάρχει η περίπτωση του Παναιτωλικού ο οποίος μπήκε στο μίνι-πρωτάθλημα με 29 πόντους. Τέσσερις αγωνιστικές αργότερα οι Αγρινώτες έχουν το απόλυτο στις ήττες και ως εκ τούτου βρέθηκαν να κινδυνεύουν έμμεσα - θα πρέπει να συνεχίσουν το κακό σερί - από εκεί που είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους. Το ίδιο ακριβώς έπαθε και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ενώ ξεκίνησε με νίκη στα playout, τελικά ηττήθηκε σε δύο ματς και έφερε «Χ» σε ένα ακόμα.

Στους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος είχε έξι βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, πριν διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι. Tέσσερις αναμετρήσεις μετά οι Ηπειρώτες έφτασαν να απέχουν δύο βαθμούς, με αποτέλεσμα να... τρίζει η καρέκλα τους. Από κάτω βρίσκονται εκείνοι που ξεκίνησαν την κούρσα της παραμονής με τις θέσεις τους ωστόσο να εναλλάσσονται κάθε αγωνιστική.

«23 Απριλίου, βράδυ Κυριακής... Super League 2022-23, εσύ είσαι;»

«23 Απριλίου, βράδυ Κυριακής... Super League 2022-23, εσύ είσαι;»

Μέσα σε δύο και μόνο παιχνίδια, αυτά που έδωσαν μεταξύ τους οι "ΒΙG 4" στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ξεδιπλώθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα χαρακτηριστικά τους, το πιο...αντιπροσωπευτικό τρίωρο της φετινής σεζόν συμπύκνωσε όλη την ιστορία του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος ever!

  • Πριν την παρθενική αναμέτρηση των playout η σειρά ήταν Ιωνικός, Λαμία, Λεβαδειακός. 
  • Μετα το πρώτο παιχνίδι αυτή άλλαξε σε Λαμία, Λεβαδειακός, Ιωνικός
  • Έπειτα από το δεύτερο ματς μετατράπηκε σε Λαμία, Ιωνικός, Λεβαδειακός
  • Την η τρίτη αγωνιστική ο Ιωνικός πέρασε πάνω από Λαμία και Λεβαδειακό με τη σειρά να παραμένει ίδια και μετά την τέταρτη μέρα αναμετρήσεων.

Oι μόνοι «καλυμμένοι» στο κομμάτι παραμονή είναι οι Ατρόμητος και ΟΦΗ, οι οποίοι έχοντας 34 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος. Αμφότεροι έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Super League της σεζόν 2023-24 και ως εκ τούτου πηγαίνουν αδιάφορες στα υπολειπόμενα ματς. Κάτι το οποίο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν υπέρ τους οι ομάδες που «καίγονται» για τρίποντα.

Tags: