Η κοινή μοίρα των Κρούζλιακ, Παμλίδη και Βαλεριάνου: Τα πέναλτι που... κόστισαν συμβόλαια (vids)

Η κοινή μοίρα των Κρούζλιακ, Παμλίδη και Βαλεριάνου: Τα πέναλτι που... κόστισαν συμβόλαια (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:24 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 06.09.2023

Το πέναλτι που έκανε ο Ντόμινικ Κρούζλιακ, στο ματς Βόλος - ΑΕΚ, ήταν εκείνο που έκρινε το παιχνίδι, χαρίζοντας στην Ένωση το τρίποντο. Η ίδια παράβαση ήταν και εκείνη που κόστισε στον Σλοβάκο αμυντικό το συμβόλαιο του με την ομάδα. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος στη λίστα...

Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ ζορίστηκε αρκετά απέναντι στον Βόλο, όμως τελικά πανηγύρισε τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Νορντίν Άμραμπατ από τα 11 μέτρα. Είχε προηγηθεί το χέρι του Ντόμινικ Κρούζλιακ εντός της περιοχής, το οποίο ο Μανούχος καταλόγισε ως πέναλτι δίχως δεύτερη σκέψη. 

Η γκρίνια προς το πρόσωπο του Σλοβάκου αμυντικού έως έναν βαθμό ήταν λογική, αφού αν δεν είχε υποπέσει σε αυτό το σφάλμα η ομάδα του θα είχε πάρει έναν πολύ σημαντικό πόντο. Όμως η ομάδα δεν έμεινε μόνο στον εκνευρισμό της στιγμής και από μεριάς της αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιο του παίκτη. Με προσωπική του απόφαση, ο Αχιλλέας Μπέος έκρινε πως ο 27χρονος στόπερ δεν έχει πια θέση στην ομάδα, τερματίζοντας το συμβόλαιο του. 

«H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Ντομινίκ Κρούζλιακ. Δεν του ευχόμαστε καλή συνέχεια, αλλά σίγουρα θα τον θυμόμαστε», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο σύλλογος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι έμεινε δυσαρεστημένος με το παράπτωμα του παίκτη.

Ο Βαλεριάνος και τα δύο πέναλτι

Φυσικά, στο μυθικό ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κρούζλιακ δεν θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός στη λίστα, αφού και άλλοι συνάδελφοι του είδαν τα συμβόλαια τους να λύνονται με αφορμή μία παράβαση. 

Βεβαίως, στην περίπτωση του Γιώργου Βαλεριάνου, η παράβαση δεν ήταν ένα πέναλτι αλλά δύο, τα οποία μάλιστα κόστισαν στον Ιωνικό μία φαινομενικά εύκολη νίκη. Το σκορ μέχρι το 55' ήταν 2-0 αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 2-1 με τον Εραμούσπε

Ο 31χρονος αμυντικός λίγο νωρίτερα είχε βρει την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Όμως η μέρα για τον Βαλεριάνο ολοκληρώθηκε με ακόμη χειρότερο τρόπο, αφού ο ίδιος στο 85' «γκρέμισε» τον Τζίμα και έδωσε την ευκαιρία στον «Άγιαξ της Ηπείρου» να κάνει το 2-2, σκορ με το οποίο τελικά έληξε το ματς.

Σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε παρελθόν, κάτι που έμαθε στην προπόνηση της ομάδας παρουσία του Γιάννη Τσιριγώτη. Από μεριάς του, πάντως, ο ισχυρός άνδρας των Νικαιωτών υποστήριξε ότι ο λόγος αποδέσμευσης του Βαλεριάνου δεν ήταν τα πέναλτι, αλλά η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή. 

Ο Παμλίδης και το χαμένο πέναλτι

Τη σεζόν 2021-22 ο Απόλλων Σμύρνης προσπαθούσε με... νύχια και με δόντια να παραμείνει στην κατηγορία. Πρώτο του εμπόδιο στα playouts ο Ατρόμητος, τον οποίο και αντιμετώπιζε εκτός έδρας. Το σκορ στην αναμέτρηση μέχρι το 88ο λεπτό ήταν 0-0 και κάπου εκεί ήρθε η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε πέναλτι και ο άνθρωπος που ανέλαβε την εκτέλεση του ήταν ο Γιώργος Παμλίδης,. Όμως η εκτέλεση του Έλληνα επιθετικού ήταν κάκιστη και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα αργότερα ο Ατρόμητος έκανε το 1-0 και κατ' επέκταση πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. 

Super League: Δ.Σ. για τον ορισμό των παιχνιδιών μέχρι τη 16η αγωνιστική
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:12 - 05.09.2023

Super League: Δ.Σ. για τον ορισμό των παιχνιδιών μέχρι τη 16η αγωνιστική

Με ανακοίνωση της η Stoiximan Super League έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή (8/9) θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, με πρώτο θέμα να είναι ο ορισμός των αγώνων από την 4η μέχρι και τη 16η αγωνιστική.

Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, όπως ήταν λογικό, η απογοήτευση ήταν μεγάλη και ο άνθρωπος που πλήρωσε τα σπασμένα ήταν και εκείνος που αστόχησε στο πέναλτι. Η διοίκηση του συλλόγου κάλεσε τον Παμλίδη στα γραφεία και τον ενημέρωσε πως το συμβόλαιο του λύνεται. Η χαμένη του προσπάθεια, το γεγονός πως δεν συνέβαλε καθόλου στα προηγούμενα παιχνίδια της χρονιάς καθώς και το ότι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ, έφεραν στη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.