Όλα τα γήπεδα της Super League έχουν τουρνικέ και κάμερες

Όλα τα γήπεδα της Super League έχουν τουρνικέ και κάμερες

Sportal newsroom 19:17 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 11.12.2023

Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, η κυβέρνηση έκανε λόγο (για ακόμα μία φορά) για συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να διαθέτουν τα γήπεδα της Super League, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι ουσιαστικά.

Ώρες εξελίξεων βιώνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που για ακόμα μία φορά εξαρτάται από τις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά της νυν πολιτικής αρχής, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη να ανακοινώσει την… καινοτομία με την οποία θα πορευθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με αυτή, για το επόμενο δίμηνο, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους ως ένα άμεσο μέτρο καταπολέμησης της οπαδικής βίας, που είχε αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού που νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη φωτοβολίδα που δέχθηκε έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ.

Ωστόσο, πέρα από τα κατασταλτικά μέτρα, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε και δύο μέτρα αντιμετώπισης της βίας.

- Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και

- Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ουσιαστικά τα ίδια που έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές κατά τα παρελθόν με την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα της Super League, αλλά και με τα λεγόμενα τουρνικέ μέσω των οποίων περνά το barcode του εισιτηρίου (είτε απλού, είτε Διαρκείας). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, καθώς ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας που χρησιμοποιείται για ακόμα μία φορά, είναι αδύνατον να συμβεί σε ένα γήπεδο με πλήθος κόσμου να εισέρχεται στο γήπεδο. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Πουθενά!

Ποιο είναι όμως το παράδοξο της όλης υπόθεσης;

Όλα τα γήπεδα της Super League διαθέτουν τουρνικέ, αλλά και κάμερες μέσω των οποίων πληρούνται οι «νέες» προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, διότι σε διαφορετική περίπτωση η αρμόδια εποπτική αρχή της διοργανώτριας αρχής δεν δίνει το «ΟΚ» για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου σε επίπεδο Super League.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα τα οποία βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή.

Πως μπορεί το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός να γίνει κανονικά με κόσμο;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:00 - 11.12.2023

Πως μπορεί το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός να γίνει κανονικά με κόσμο;

Με βάση το καλεντάρι του πρωταθλήματος και τις τελευταίες εξελίξεις, το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο υπό προϋποθέσεις μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν.

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:17 - 11.12.2023

Πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Αλέξης Σαββόπουλος στους «Baladeros Live» με πρωτοβουλία ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τελειώνουν από την προεδρία της Λίγκας.