Γιατί Τάισον και Μπακασέτας τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές

Τάισον & Μπακασέτας

i

©Intime

Γιατί Τάισον και Μπακασέτας τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές

Κώστας Τόπας 14:08 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 16.02.2024

Ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές Τάισον και Τάσος Μπακασέτας.

Τάισον και Τάσος Μπακασέτας τιμωρήθηκαν από το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ με δύο αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως χάνουν τη ρεβάνς της Λεωφόρου την προσεχή Τετάρτη (21/2, 19:00). Η τιμωρία ήρθε έπειτα από την αψιμαχία που είχαν μεταξύ τους οι δύο ποδοσφαιριστές στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας, που κόστισε και στους δύο την συνέχειά τους στον αγώνα. Εκτός από τους προσεχείς αγώνες πρωταθλήματος (ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός με τη Λαμία στη Λεωφόρο) θα απουσιάσουν και από τον δεύτερο ημιτελικό στη Λεωφόρο ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (21/02, 19:00).

Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, η τιμωρία των δύο παικτών ήρθε με βάση βάση την παράγραφο του άρθρου 10, η οποία ορίζει ότι επιβάλλεται τιμωρία αποκλεισμού δύο αγωνιστικών και χρηματική ποινή 120 ευρώ σε ποδοσφαιριστές που αποβάλλονται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς - έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάισον με ανάρτησή του τόνισε πως απολογείται για την αποβολή του και πως ζητάει συγγνώμη από όλους για την ένταση που υπήρξε με τον Μπακασέτα, ο οποίος με τη σειρά του μέσα από τα social media τοποθετήθηκε για το επεισόδιο που είχε με τον Βραζιλιάνο και ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν καταθέσει έφεση κατά της απόφασης για τον Τάισον και τον Μπακασέτα, αντίστοιχα, προφανώς για να μειωθεί η ποινή και να είναι διαθέσιμοι στη ρεβάνς της Λεωφόρου.