Κίνδυνος ακόμα και για τρεις αγωνιστικές σε Τάισον και Μπακασέτα: Τι αναφέρει ο κανονισμός;

Κίνδυνος ακόμα και για τρεις αγωνιστικές σε Τάισον και Μπακασέτα: Τι αναφέρει ο κανονισμός;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:23 - 14.02.2024

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι Τάισον και Τάσος Μπακασέτας να μείνουν ακόμα και για τρεις αγωνιστικές εκτός γηπέδων, μετά την μεταξύ τους ένταση στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ, στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα highlights της αναμέτρησης δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε ο Σπόραρ, αφού πρωταγωνιστές ήταν επίσης οι Τάσος Μπακασέτας και Τάισον

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν μία στιγμή έντασης μεταξύ τους, η οποία ξέφυγε αρκετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι και να δουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η κόκκινη κάρτα όμως ενδεχομένως να μην είναι η μοναδική τους ποινή. 

Τόσο ο παίκτης του ΠΑΟΚ όσο και εκείνος του Παναθηναϊκού κινδυνεύουν να μείνουν εκτός για έως και τρία παιχνίδια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα, παίκτης που αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, λαμβάνει ποινή αποκλεισμού για τρεις αγωνιστικές, καθώς και χρηματικό πρόστιμο. 

Βεβαίως, σημασία έχει το τι θα γράψει ο Λίντχουντ στο φύλλο αγώνα, το οποίο θα κρίνει κατά πολύ την απόφαση του αρμοδίου οργάνου. Σημειώνεται πως ο Τάισον αναμένεται να χάσει το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό - εφόσον αυτό γίνει - και ο Μπακασέτας το ματς με τη Λαμία. Από εκεί και πέρα, εφόσον τους επιβληθεί η ποινή του ΚΑΠ, τότε και οι δύο θα χάσουν τη ρεβανς της Λεωφόρου. 

© ΕΠΟ

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο σχετικός κανονισμός του ΚΑΠ: 

«Για τη διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας στους αγωνιστικούς χώρους και την τήρηση των διατάξεων των Κανονισμών, κατά τη διεξαγωγή τόσο των επισήμων όσο και των φιλικών αγώνων, επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές (τακτικούς και αναπληρωματικούς) οι ακόλουθες ποινές αποκλεισμού από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα».