Πανικός στο Ολίμπικο – Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί της Ρόμα ετοιμάζονται για τον τελικό (vids)

Πανικός στο Ολίμπικο – Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί της Ρόμα ετοιμάζονται για τον τελικό (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 20:33 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 31.05.2023

Στο Ολίμπικο έχουν συγκεντρωθεί 50.000 οπαδοί της Ρόμα για να δουν τον τελικό με τη Σεβίλλη.

Πανζουρλισμός στο Ολίμπικο για τη Ρόμα.

Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό μεταξύ της Ρόμα και της Σεβίλλης σε γιγαντοοθόνες.

Έναν χρόνο μετά τον τελικό στα Τίρανα, η Ρόμα βρίσκεται γι’ ακόμα μια φορά στον τελευταίο αγώνα μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η προσμονή για τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν για τον σύλλογο, αυξάνεται λεπτό προς λεπτό. Στη Βουδαπέστη και στο Puskas Arena, όπου η ομάδα του Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη θα είναι περίπου 20.000 Ιταλοί, οι οποίοι εξασφάλισαν εισιτήριο για το παιχνίδι.

Στην ιταλική πρωτεύουσα ήδη 50.000 οπαδοί είναι εντός και εκτός του Ολίμπικο. Όπως και το 2022 για τον τελικό του Conference League κόντρα στη Φέγενορντ, έτσι και φέτος το γήπεδο των «τζιαλορόσι» επιλέχθηκε ως ένας τεράστιος «κινηματογράφος» με έξι γιγαντιαίες οθόνες (δύο μπροστά από την κερκίδα και μία σε κάθε γωνία) απ’ όπου οι θεατές θα παρακολουθούσαν τον τελικό της Βουδαπέστης.

Οι πύλες του Olimpico άνοιξαν στις 19.00 ώρα Ελλάδας, για να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων χωρίς καθυστέρηση ενόψει της σέντρας. Χοροί, συνθήματα, βεγγαλικά, σημαίες, πανό. Ένα «κιτρινοκόκκινο» ποτάμι γεμάτο ενθουσιασμό συρρέει για να δει τον τελικό του Europa League.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Από σήμερα το απόγευμα και έως τις 7 το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου, παράλληλα, απαγορεύτηκε η πώληση ποτών σε γυάλινα μπουκάλια. Τα μεσάνυχτα επίσης θα διακοπεί η διέλευση των λεωφορείων στην περιοχή. Όσο για τα μέτρα μετά τον αγώνα, όλα θα εξαρτηθούν αναπόφευκτα από την έκβαση του τελικού. Σε περίπτωση νίκης είναι πολύ πιθανό, όπως πέρυσι μετά την επιτυχία στο Conference χιλιάδες οπαδοί να μεταβούν για να πανηγυρίσουν στο Circus Maximus, με συνέπεια να κλείσουν οι γειτονικοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου.

Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς εντός του Olimpico, η Ρόμα έχει ήδη ζητήσει από τους οπαδούς να αποφύγουν μία εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, για να αποτραπεί η καταστροφή του τέσσερις ημέρες πριν τον εντός έδρας αγώνα της Serie A με τη Σπέτσια.