Τα φαινόμενα... απατούν: Πως είναι σήμερα ο αγωνιστικός χώρος του υποψήφιου για τελικό «AEL FC Arena»;

Τα φαινόμενα... απατούν: Πως είναι σήμερα ο αγωνιστικός χώρος του υποψήφιου για τελικό «AEL FC Arena»;

Το «AEL FC Arena» είναι υποψήφια έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη και το Sportal έψαξε, ρώτησε και έμαθε πως είναι σήμερα ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.

Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, με δημόσια τοποθέτησή του χθες πρόκρινε το «AEL FC Arena» ως υποψήφια έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε και στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Ο Αντωνίου ανέφερε πως βάσει προκήρυξης ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να διεξαχθεί σε γήπεδο της Κεντρικής Ελλάδας, εκτός αν οι ίδιες οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης δείχνει κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κάτι που θα ήθελε τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΕΠΟ. Και με δική τους διαρροή χθες οι κιτρινόμαυροι πρότειναν το γήπεδο της Λάρισας και την Τούμπα, για την οποία πάντως δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες.

Τελικός Κυπέλλου: Η προτίμηση του Παναθηναϊκού, τα απαγορευτικά της αστυνομίας και η επικείμενη σύσκεψη που θα βγάλει απόφαση

Τελικός Κυπέλλου: Η προτίμηση του Παναθηναϊκού, τα απαγορευτικά της αστυνομίας και η επικείμενη σύσκεψη που θα βγάλει απόφαση

Το Sportal εξηγεί γιατί από τα δύο γήπεδα που πρότεινε ο Άρης για τον τελικό του Κυπέλλου, μόνο το ένα συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες και μεταφέρει τις πρώτες σκέψεις στην ΕΠΟ και στον Παναθηναϊκό, εν όψει της επικείμενης σύσκεψης.

Υπάρχουν όμως για την «AEL FC Arena» και μάλιστα με παρουσία κόσμου των δύο ομάδων. Θα πρέπει να τονίσουμε, ωστόσο, ότι και πέρσι είχε πέσει το γήπεδο της Λάρισας στο τραπέζι για τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, αλλά είχαν υπάρξει αντιδράσεις στην πόλη. Και γρήγορα η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Πως είναι όμως ο αγωνιστικός χώρος του «AEL FC Arena»; Σε τι κατάσταση βρίσκεται και - το σημαντικότερο - σε τι κατάσταση θα βρίσκεται στις 18 Μαΐου αν ο τελικός γίνει εκεί; Είναι αλήθεια πως πολλοί που είδαν το πρόσφατο ντέρμπι της ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό είχαν σχολιάσει τον αγωνιστικό χώρο και κάποια σημεία του.

Και είναι γεγονός πως οι φωτογραφίες που υπάρχουν από φετινά παιχνίδια της ΑΕΛ εκεί δείχνουν μια κατάσταση το λιγότερο... προβληματική. Όμως τα... φαινόμενα απατούν. Και οι άνθρωποι της ΑΕΛ δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η Λάρισα είχε δύο εβδομάδες ρεπό, έκλεισαν το γήπεδο, έκαναν εργασίες και πλέον ο αγωνιστικός χώρος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. «Χαλί» χαρακτηρίζουν το γήπεδο όσοι το έχουν δει.

Γενικότερα λαμβάνει τη φροντίδα που πρέπει, όχι για τον τελικό, αφού μέχρι χθες και την πρόταση του Άρη κανείς δεν σκεφτόταν πως μπορεί να γίνει εκεί, αλλά για να έχει η ομάδα της πόλης ένα καλό γήπεδο να δίνει τους αγώνες της.

Θεωρείται δεδομένο πως αν τελικά αποφασιστεί ο τελικός Κυπέλλου να πραγματοποιηθεί στην AEL FC Arena, τότε και οι δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκός και Άρης, θα βρίσκονται από... πάνω για να παρακολουθούν όλα όσα γίνονται στο γήπεδο. Αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό που είναι ξεκάθαρο και το επιβεβαιώνουν ασφαλείς «πηγές» είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι... χαλί πλέον και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είδαμε σε αρκετά ματς της ΑΕΛ τη φετινή σεζόν, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.