Η Τούμπα απορρίπτεται, η Λάρισα είναι μικρή και ο τελικός οδεύει προς ΟΑΚΑ όπως το θέλουν και χιλιάδες Αρειανοί λόγω εκδρομής

Η Τούμπα απορρίπτεται, η Λάρισα είναι μικρή και ο τελικός οδεύει προς ΟΑΚΑ όπως το θέλουν και χιλιάδες Αρειανοί λόγω εκδρομής

Βασίλης Μοιρώτσος 13:33 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 07.03.2024

Ο Άρης μπορεί να πρότεινε την Τούμπα, αλλά τελικός εκεί δε θα γίνει. Όπως είναι δύσκολο να γίνει και στη Λάρισα και γενικά οπουδήποτε αλλού εκτός από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Κάτι το οποίο δεν αρνούνται και οπαδοί του Άρη που θέλουν μια ακόμα «μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση ever».

Για την Τούμπα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ακόμα και ο Άρης που έθεσε το θέμα στο τραπέζι γνώριζε εξαρχής πως δεν μπορεί να γίνει τελικός εκεί. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δε θα δεχόταν ο ΠΑΟΚ να πάνε στο γήπεδό του οπαδοί του συμπολίτη και... αιώνιου εχθρού του και φυσικά οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Ακόμα και στο ακραίο ενδεχόμενο όμως να δεχόταν ο ΠΑΟΚ έναν τελικό στο σπίτι του, στον οποίο δε θα ήταν εκείνος ένας από τους φιναλίστ, θα ήταν δύσκολο να το δεχτεί και η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Να δεχτεί δηλαδή να ανέβουν στην πόλη στις 18 Μαΐου καμιά 10αριά χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Δεν μπορεί να μπει λοιπόν καν στην κουβέντα το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στην Τούμπα, που ήταν η μία από τις δύο προτάσεις του Άρη. Ποια ήταν η δεύτερη; Η Λάρισα και το AEL FC Arena. Αλλά εδώ τα προβλήματα είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με τη χωρητικότητα του γηπέδου, που είναι στις 16.118 θέσεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν γίνει τελικός με κόσμο εκεί τότε οι δύο ομάδες δε θα έχουν περισσότερα από 5.000 εισιτήρια. Πως να μοιράσουν έναν τόσο μικρό αριθμό;

Επιπλέον, ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του ΟΑΚΑ, για παράδειγμα. Να γίνει ένας τελικός σε γήπεδο που δεν είναι το κατάλληλο; Δύσκολο μου φαίνεται. Κρατώντας ένα μικρό παραθυράκι για τη Λάρισα, είναι ξεκάθαρο πως όλα πλέον συνηγορούν στη διεξαγωγή τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Αν θέλει ο Άρης; Αυτό μπορούν να το πουν επίσημα ή όχι από την ΠΑΕ. Πάντως δεδομένη και ξεκάθαρη άρνηση από τους κιτρινόμαυρους για το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας δεν έχει υπάρξει. Ίσως υπάρξει στο μέλλον. Πλην όμως αυτό που μάλλον θα κοιτάξουν στον Άρη είναι να ικανοποιήσουν και τον κόσμο τους, που... ζει γι' αυτόν τον τελικό εδώ και χρόνια! Και ο κόσμος του Άρη, κυρίως οι οργανωμένοι, όχι μόνο δε λένε όχι στην κάθοδο στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ, αλλά είναι θετικά προσκείμενοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα βρεθούν όσο το δυνατόν πιο πολλοί δίπλα στην ομάδα τους. Και θα κάνουν μία ακόμα ιστορική εκδρομή όπως εκείνη του 2010, σε αντίστοιχο τελικό με τον Παναθηναϊκό που περίπου 30.000 οπαδοί του Άρη είχαν κατέβει στην Αθήνα και βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Στη «μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών στην Ελλάδα» όπως ανέφεραν τότε οι οπαδοί του Άρη.

Προς ΟΑΚΑ λοιπόν ο τελικός. Είναι κάτι που θα προτιμούσε και η αστυνομία έναντι οποιασδήποτε άλλης επιλογής. Όπως φυσικά και η ΕΠΟ, η οποία σαν εναλλακτική δική της είχε τον Βόλο αλλά εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από πλευράς Μπέου: αν θέλετε τελικό τότε με... παιδάκια. Κάτι που δε δέχονταν οι ομάδες.

Επειδή πάντως στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνεται σήριαλ ο τελικός του Κυπέλλου, τόσο όσον αφορά την έδρα, όσο και για τα εισιτήρια και το αν θα είναι με κόσμο ή χωρίς (πέρσι έγινε κεκλεισμένων στον Βόλο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) ας περιμένουμε γιατί ο Μάιος είναι μακριά. Και έως τότε μπορεί να έχουν αλλάξει όλοι καμία 20αρια αποφάσεις.