«Ακυρο» από τις ομάδες για Αυστραλία, προχωράει της Κρίσταλ Πάλας για τον τελικό Κυπέλλου - Ανοικτό το ενδεχόμενο και για Ελλάδα!
i

Τρόπαιο Κυπέλλου Ελλάδος/©Intime

«Ακυρο» από τις ομάδες για Αυστραλία, προχωράει της Κρίσταλ Πάλας για τον τελικό Κυπέλλου - Ανοικτό το ενδεχόμενο και για Ελλάδα!

Sportal newsroom 09:30 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 15.02.2023

Το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας μοιάζει το επικρατέστερο για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Απομακρύνεται η περίπτωση της Αυστραλίας, ανοικτό το ενδεχόμενο και για Ελλάδα!

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει κάνει ήδη μια πρώτη διερευνητική επαφή με Λονδίνο και Γερμανία, στέλνοντας επιστολές στις αντίστοιχες ομοσπονδίες, προκειμένου να ζητήσει γήπεδο για την διεξαγωγή του τελικού. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος τόνισε πως τα γήπεδα των Τσέλσι, Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας είναι διαθέσιμα για τον τελικό Κυπέλλου, ενώ είχε αναφέρει πως στο... κάδρο βρίσκεται και η Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες, λόγω της αλλαγής του καιρού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα, ο Τάκης Μπαλτάκος, έχρισε το γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας ως φαβορί μετά την αρνητική απάντηση της Τσέλσι.

«Της Κρίσταλ Πάλας είναι το επικρατέστερο, όπως άλλωστε δήλωσε και ο πρόεδρος της, δημόσια. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε λίγο και θα δούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτή τη στιγμή πάντως, το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός στην Αυστραλία, δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, παρά τις επαφές που έχουν ήδη προηγηθεί. Βασικός παράγοντας είναι ότι οι ομάδες είναι κάθετες στο σενάριο να ταξιδέψουν τόσα χιλιόμετρα και λόγω τζετ λαγκ, θα χρειάζονται τέσσερις ημέρες προετοιμασίας για να παρουσιαστούν έτοιμες για το μεγάλο παιχνίδι. 

ΕΠΟ: «Μας απάντησε θετικά η Αυστραλία για τον τελικό, συζητήσεις και με την Κρίσταλ Πάλας»

ΕΠΟ: «Μας απάντησε θετικά η Αυστραλία για τον τελικό, συζητήσεις και με την Κρίσταλ Πάλας»

Η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Από την άλλη, η περίπτωση διεξαγωγής της αναμέτρησης στο «Selhurst Park Stadium» της Κρίσταλ Πάλας φαίνεται πως είναι πιο πιθανή. Αλλωστε οι διαπραγματεύσεις της ΕΠΟ με τους διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο συνεχίζονται σε καλό επίπεδο. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι ελληνικές ομάδες που θα παρευρεθούν στον μεγάλο τελικό, καθώς θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους για να διεξαχθεί στο γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας. Διαφορετικά, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους, δίχως να έχει ξεκαθαρίσει το Πανθεσαλλικό στον Βόλο.

Η Κρίσταλ Πάλας πάντως είναι διατεθειμένη να διευκολύνει την ΕΠΟ σε όλα τα διαδικαστικά θέματα κι αυτή την εβδομάδα αναμένονται καθοριστικές εξελίξεις, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για την έδρα της διεξαγωγής της μεγάλης αυτής αναμέτρησης.