Τεν Χαχ: «Δεν ήταν ντροπή ο αγώνας, ήταν μια τεράστια επιτυχία»

Τεν Χαχ: «Δεν ήταν ντροπή ο αγώνας, ήταν μια τεράστια επιτυχία»

Δημήτρης Χούπης 22:29 - 21.04.2024

Ο Έρικ Τεν Χαχ μετά την πρόκριση στον τελικό του FA Cup σχολίασε πως ο αγώνας δεν ήταν ντροπή, παρόλο που ισοφαρίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας μπροστά στο σκορ με 3-0. Αντιθέτως τόνισε πως ήταν μια τεράστια επιτυχία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις στον ημιτελικό του FA Cup. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 3-0 στο 71ο λεπτό, αλλά τελικά η Κόβεντρι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να το πάει στην παράταση. Εκεί μάλιστα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ έφτασε κοντά στον αποκλεισμό, αφού δέχτηκε γκολ στο 120', αλλά τελικά εκείνο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τελικά στη διαδικασία των πέναλτι πήρε τη νίκη με 4-2 και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει επίσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο τέλος του αγώνα μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να πανηγύρισαν την πρόκριση, το γεγονός όμως ότι παραλίγο να τη χάσουν έφερε γκρίνια και κριτική προς τους παίκτες και τον προπονητή.

Κάπως έτσι ο Έρικ Τεν Χαχ στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία ντροπή. Αντιθέτως η πρόκριση ήταν μια μεγάλη επιτυχία. «Το παιχνίδι αυτό δεν ήταν ντροπή, δεν βλέπω αυτή τη λέξη... είναι μια τεράστια επιτυχία.

Έχουμε καταφέρει να περάσουμε σε δύο τελικούς σε ισάριθμα χρόνια. Από όλα τα πισωγυρίσματα που είχαμε, ακόμα και σήμερα μας το γύρισαν σε 3-3 και χρειάστηκε και μια συνέπεια από τον διαιτητή», ήταν τα λόγια του Ολλανδού τεχνικού.

Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε πως η ομάδα του έχει ελπίδες για να πάρει τον τελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. «Θέλω να κερδίσω τον τελικό απέναντι στη Σίτι. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ευκαιρία να νικήσουμε στον τελικό, παρόλο που παίζουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Αυτή η σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Το να κερδίσουμε το FA Cup δεν την κάνει πετυχημένη, θέλουμε περισσότερα»,.