Θέμα των New York Times για τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: «Το ντέρμπι των ολιγαρχών»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

©intime

Θέμα των New York Times για τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: «Το ντέρμπι των ολιγαρχών»

Sportal newsroom 15:34 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 25.02.2023

Με αφορμή των ντέρμπι των «αιωνίων» η New York Times έκανε ένα αφιέρωμα στις δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί σήμερα (Σάββατο 25/2, 20:30) τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Με αφορμή λοιπόν το ντέρμπι των «αιωνίων» η New York Times έκανε ένα αφιέρωμα για το μεγάλο αυτό παιχνίδι με τίτλο, «Το ντέρμπι των ολιγαρχών».

Στο κείμενο ο δημοσιογράφος που το υπογράφει αναφέρθηκε στις δύο ομάδες, αλλά και στους ιδιοκτήτες αυτών, ενώ έκανε και μια μικρή αναφορά στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Όσον αφορά την ομάδα του Πειραιά, υποστήριξε, ότι ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ελληνική ομάδα, που διοργάνωσε φιλικό με ουκρανική ομάδα, την Σαχτάρ Ντόνετσκ, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τα χρήματα από αυτό το παιχνίδι είχαν δοθεί στους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από την χώρα τους. «Χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για την ειρήνη», είχε αναφέρει ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» κάτι που επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σχολιάζοντας τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Τις δραστηριότητες του στον χώρο της ναυτιλίας, στα media, αλλά και την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ. Τόνισε μάλιστα, ότι αυτός μετέτρεψε τους «ερυθρολεύκους» σε κύριο πρωταθλητή.

Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός - Τα ντέρμπι «αιωνίων» που έκριναν το πρωτάθλημα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:50 - 25.02.2023

Ολυμπιακός VS Παναθηναϊκός - Τα ντέρμπι «αιωνίων» που έκριναν το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν περισσότερα από ένα ντέρμπι το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το Sportal θυμάται τα ματς των τελευταίων 20 ετών ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» που ήταν κάτι παραπάνω από ήσσονος σημασίας.

Προφανώς οι New York Times έκαναν αναφορά και στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο. Εκτός από τις επίσης επιχειρηματικές του δραστηριότητες, μίλησαν για την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ ο δημοσιογράφος σχολίασε και το πως έκανε τους «πράσινους» φέτος διεκδικητές για τον τίτλο, μετά από το 2010, την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η συσχέτιση του αφιερώματος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι ήταν μικρή. Κατά κύριο λόγο το αφιέρωμα «γύριζε» γύρο από τους δύο ιδιοκτήτες των ομάδων. Τις μεταξύ τους σχέσεις, το πως έφτασαν τις ομάδες τους εκεί που είναι τώρα, αλλά και την ενασχόλησή τους με τα πεπραγμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Υποστήριξε μάλιστα, ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων στην Ελλάδα, τις χρησιμοποιούν κυρίως για να έχουν δύναμη και κυριαρχία, αλλά και για την ενασχόληση με την πολιτική. Οι σύλλογοι τους δίνουν αυτή την δύναμη, εκείνοι τους προωθούν μέσω των οπαδών, ενώ τους αποκάλεσε ως αυτοκράτορες.