Θύματα κυκλώματος με... supercars διεθνείς Έλληνες παίκτες - Ο «μαϊμού» Τσιμίκας και τα χιλιάδες ευρώ

Θύματα κυκλώματος με... supercars διεθνείς Έλληνες παίκτες - Ο «μαϊμού» Τσιμίκας και τα χιλιάδες ευρώ

Sportal newsroom 19:48 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 07.05.2023

Κύκλωμα εξαπάτησε Έλληνες ποδοσφαιριστές και συγγενείς τους να δίνουν μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν σε χαμηλή τιμή πολυτελή αυτοκίνητα.

Γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) μπλέχτηκαν στα δίχτυα ενός κυκλώματος για εισαγωγή φθηνών αυτοκινήτων από τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, μια εταιρεία εκτελωνιστών με έδρα την Πάτρα κατηγορείται ότι σε συνεργασία με γνωστό αθλητικό παράγοντα της πόλης, ο οποίος λειτουργούσε ως μεσάζων, έταζαν πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους σε χαμηλές τιμές, τους άρπαζαν τις προκαταβολές, όμως δεν τους έδιναν ποτέ τα αυτοκίνητα.

Νομικός εκπρόσωπος των 30 εξαπατημένων πελατών είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Σωτήρη Καμπέρη και του Ιωάννη Μαραγιάννη, ιδιοκτήτη της εταιρείας εκτελωνισμού Maragiannis Customs Brokers Garage Junkies.

Ένα από τα πρώτα θύματα τους ήταν ο άλλοτε παίκτης του Άρη, Γιώργος Δεληζήσης, που κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes C200 AMG, μετά από δύο μήνες παρήγγειλε ένα ακόμη αυτοκίνητο, μάρκας BMW X1, αυτόματο, χρονολογίας 2020, καταβάλλοντας 6.250 ευρώ ως προκαταβολή, ενώ κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή για την παραγγελία και ενός τρίτου αυτοκινήτου.

«Ειδικότερα ο Καμπέρης μου ανέφερε πως τα αυτοκίνητα τα αγόραζε μέσω πλειστηριασμών σε πολύ χαμηλές τιμές και εκ των υστέρων ο Μαραγιάννης εκτελώνιζε τα αυτοκίνητα ως ιστορικά, διαβεβαιώνοντάς με πως με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζα έως και 80% έκπτωση από την αρχική τιμή», ανέφερε στη μήνυση του μεταξύ άλλων ο Δεληζήσης.

Μάλιστα, ο πρώην αρχηγός του Άρη μίλησε στους συμπαίκτες του για την παραγγελία του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να μπουν στη λίστα των θυμάτων. Ένας εξ αυτών ήταν ο Εργκους Κάτσε, ο οποίος παρήγγειλε ένα αυτοκίνητο αντί 70.000 ευρώ. «Κατέβαλε προκαταβολή 20.000 ευρώ, αλλά το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ. Η επιστροφή χρημάτων έγινε μετά από σχεδόν έναν χρόνο με πολλά τηλεφωνήματα δικά μου και του Εργκους σε καθημερινή βάση», τόνισε στη μήνυσή του ο Δεληζήσης.

Στην πολυσέλιδη μήνυση του ο Γιώργος Δεληζήσης αποκάλυψε πως πήγαν να μπλέξουν και τον Κώστα Τσιμίκα: «Στις 13 Φεβρουαρίου 2022, καθώς ήμουν στα Ιωάννινα με την ομάδα μου λόγω του αγώνα που διεξαγόταν ενάντια στην ομάδα του ΠΑΣ, επικοινώνησε μαζί μου ο Καμπέρης, ο οποίος για να με ευχαριστήσει που τον είχα συστήσει σε πολλούς γνωστούς μου, μου πρότεινε με θράσος να αγοράσουμε από κοινού, με σκοπό τη μεταπώληση, δύο αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, το ένα εκ των οποίων θα πουλούσαμε στον διεθνή Ελληνα παίκτη της Λίβερπουλ Κώστα Τσιμίκα, που δήθεν είχε εκφράσει ενδιαφέρον. Για τον σκοπό αυτό κατέθεσα στον τραπεζικό λογαριασμό του Καμπέρη 16.750 ευρώ, τα οποία αργότερα όμως μου τα επέστρεψε, διότι η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε προς το πρόσωπό του».

Κώστας Τσιμίκας Κώστας Τσιμίκας/©Photo by Visionhaus//Getty Images/Ideal Images

Ωστόσο, δύο φίλοι του Δεληζήση, οι πρώην ποδοσφαιριστές Δημήτρης και Στέλιος Ηλιάδης, που γνώριζαν τον Κώστα Τσιμίκα, του είπαν πως ουδέποτε είχε παραγγείλει οποιαδήποτε αυτοκίνητο από τον Καμπέρη και τότε αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Θύμα του κυκλώματος έπεσε και ο Ελληνας διεθνής αριστερός μπακ της Νόριτς, Δημήτρης Γιαννούλης, όπως και ο αδερφός του Κώστας και η αδερφή του Μαρία.

Στη μεγάλη λίστα των εξαπατημένων ποδοσφαιριστών περιλαμβάνεται και ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ινδίας, αλλά και ο επιθετικός του Ιωνικού, Δημήτρης Μάνος. Όπως ανέφερε ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί εξαπατημένους πελάτες του κυκλώματος απάτης με τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, η λεία του κυκλώματος είναι ανυπολόγιστη με πολλές προεκτάσεις δεδομένου ότι ανακύπτουν συνεχώς νέα θύματα και η λίστα των προσώπων που εξαπατήθηκαν μεγαλώνει διαρκώς.