Τι είπε ο Χάαλαντ στον Γκουαρδιόλα την ώρα της αλλαγής του

Χάαλαντ

i

©Photo by Lexy Ilsley - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Τι είπε ο Χάαλαντ στον Γκουαρδιόλα την ώρα της αλλαγής του

Πάνος Μαλακτάρης • 13:23 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Νορβηγός στράικερ έγινε αλλαγή 30 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης απέναντι στη Λειψία έχοντας ήδη σημειώσει 5 τέρματα, όντας μόλις 1 γκολ μακριά από το να σημειώσει το απόλυτο ρεκόρ

Ο Χάαλαντ «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες εδώ και λίγα χρόνια, είναι άλλωστε μόλις 22 χρόνων. Στο εμφατικό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι σε βάρος της Λειψίας ξεπέρασε όπως λέμε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Θα γνωρίζετε ήδη τι έκανε. Πέτυχε 5 τέρματα σε 35 αγωνιστικά λεπτά, επίδοση αδιανόητη. Απείχε παράλληλα μόνο 1 γκολ από το να σημειώσει το απόλυτο ρεκόρ, μιας και κανείς ποτέ δεν έχει σημειώσει 6 γκολ σε ένα παιχνίδι στα πλαίσια του Τσάμπιονς Λιγκ

Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:19 - 16.03.2023

Γκουαρδιόλα: «Αν ο Χάαλαντ έβαζε στα 22 του έξι γκολ στο Champions League η ζωή του θα ήταν βαρετή στο μέλλον» (vid)

O Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε το σκεπτικό του στην απόφαση του να κάνει αλλαγή τον Έρλινγκ Χάαλαντ πριν προλάβει να πετύχει έκτο γκολ στην αναμέτρηση με τη Λειψία.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ωστόσο είχε άλλη γνώμη, αποσύροντας τον νεαρό φορ 30 ολόκληρα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης. Προφανώς, σε ένα παιχνίδι του οποίου η μοίρα είχε ήδη προδιαγραφεί, πρώτη έγνοια του προπονητή ΄ξηταν να ξεκουράσει αλλά και να προστατεύσει τον παίκτη του από κάποιο πιθανό τραυματισμό. Ο ίδιος ο Χάαλαντ δε φάνηκε να πειράζεται ιδιαίτερα, δηλώνοντας σχετικά: «Όταν έγινα αλλαγή, είπα στον προπονητή μου πως θα ήθελα να σκοράρω διπλό χατ-τρικ (σ.σ. 6 γκολ). Λατρεύω το Τσάμπιονς Λιγκ, το ότι πέτυχα 5 γκολ και κερδίσαμε 7-0 είναι εκπληκτικό»

Ενώ συνέχισε: «Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμάμαι καν τα γκολ. Το να σκοράρω είναι η υπερδύναμή μου. Δε το σκέφτομαι καν, απλά το κάνω. Σκέφτηκα μόνο πριν εκτελέσω το πέναλτι, αλλά κι αυτό τελικά ήταν όπως όλα τα γκολ, απλά πρέπει να σκέφτομαι γρήγορα. Δουλέψαμε πολύ στο να μεταφέρουμε πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό, ειδικά στο να ανακτούμε χαμένες μπάλες στο τρίτο μισό του γηπέδου»

Ο Νορβηγός έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης (πριν καν κλείσει τα 23 του) στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει 5 γκολ σε ένα παιχνίδι, μετά τον Μέσι το 2012 και τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ το 2014. Η δε συνέχεια της σχέσης του με τα αντίπαλα δίχτυα μάλλον αναμένεται...τρομακτική.