Τι ισχύει με την ευρωπαϊκή λίστα του Άρη και τον Μοντόγια

Conference League

i

©Intime

Τι ισχύει με την ευρωπαϊκή λίστα του Άρη και τον Μοντόγια

Αλέξης Σαββόπουλος 19:39 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 08.08.2023

Γιατί οι κιτρινόμαυροι δήλωσαν και για τα δυο παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου, 21 ποδοσφαιριστές. «Κόβεται» ο τραυματίας Σαβέριο. Αποφασίζουν και για Εμπακατά. Μέσα ο Μοντόγια, ίσως και ο Σαμόρα.

Μέχρι αύριο το βράδυ, ο Άρης έχει δικαίωμα να κάνει δυο αλλαγές στην λίστα των ποδοσφαιριστών που δήλωσε στην UEFA για τα παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Ο Άρης την περασμένη Παρασκευή δήλωσε 21 ποδοσφαιριστές που είναι οι εξής: Cuesta, Odubajo, M’Bakata, Matarrita, Ferrari, Fabiano Leismann, Brabec, Mvondo, Darida, Đurasek, Rupp, Pavicic, Luis Palma, Menendez, Saverio, Moberg Karlsson, Loren Moron, Χουτεσιώτης, Παναγίδης, Χριστο-δουλόπουλος, Μπεκιαρίδης.

«Υψηλής επικινδυνότητας» το Άρης - Ντιναμό Κιέβου, με οπαδούς των Ουκρανών το ματς
CONFERENCE LEAGUE

18:10 - 08.08.2023

«Υψηλής επικινδυνότητας» το Άρης - Ντιναμό Κιέβου, με οπαδούς των Ουκρανών το ματς

Το ματς Άρης - Ντιναμό Κιέβου χαρακτηρίστηκε υψηλής επικινδυνότητας από τη UEFA, εντούτοις οι οπαδοί της ουκρανικής ομάδας θα βρίσκονται κανονικά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αν κάποιοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Άρης δήλωσε μόνο 21 ποδοσφαιριστές και όχι 25 που είναι το όριο, αυτό έχει να κάνει με τους περιορισμούς αναφορικά με την 25άδα που δηλώνουν οι ομάδες και την μίνιμουμ παρουσία γηγενών ποδοσφαιριστών. Σε μια λίστα με 25 παίκτες, οι 17 ποδοσφαιριστές μπορούν να είναι ανεξάρτητα από εθνικότητα, αλλά οι οκτώ υποχρεωτικά γηγενείς. Η UEFA θεωρεί ως γηγενή έναν «locally trained player». Αυτό σημαίνει πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει προπονηθεί σε ομάδα της χώρας για τουλάχιστον 3 χρόνια μεταξύ των 15 και των 21 ετών. Για κάθε έναν λιγότερο παίκτη που δηλώνεται ως «γηγενής», αφαιρείται μια θέση στην Α’ λίστα. Ο Άρης που δήλωσε ως γηγενείς τέσσερις παίκτες (Χουτεσιώτης, Μπεκιαρίδης, Χριστοδουλόπουλος, Παναγίδης), είναι υποχρεωμένος να αφαιρέσει τέσσερις, εξ΄ ού και δήλωσε 21 ποδοσφαιριστές στη λίστα Α.

Τώρα όσον αφορά τις αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει, μέχρι αύριο, το σίγουρο είναι ότι θα αντικατασταθεί ο τραυματίας Σαβέριο που δεν προλαβαίνει τα δυο παιχνίδια με τους Ουκρανούς και μένει να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση του. Μια σκέψη που υπάρχει είναι να το κενό να καλύψει ο άλλος διεθνής Κοσταρικανός, Άλβαρο Σαμόρα που αγωνίζεται ως winger. Στην περίπτωση του Μοντόγια τώρα που υπέγραψε σήμερα, υπάρχει η σκέψη να δηλωθεί κι αυτός στη λίστα στη θέση του Εμπακατά και να αποχωρήσει από τώρα ο Κονγκολέζος για την Γκαζιαντέπ, σενάριο που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.